Medimagazin logo

İlaç krizine Bakan Soylu'dan ilk açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacılar Birliği arasında 31 Mart'ta sona erecek ilaç temini protokolüyle ilgili olarak, "Onların talepleri var, bizim de bazı kısıtlarımız var ama bir noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz." dedi.
İlaç krizine Bakan Soylu'dan ilk açıklama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında 31 Mart'ta sona erecek ilaç temini protokolüyle ilgili olarak, "Onların talepleri var, bizim de bazı kısıtlarımız var ama bir noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Soylu, SGK'da düzenlenen Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun SGK ile eczaneler arasındaki sözleşmenin 31 Mart'ta sona ereceğini anımsatarak, yeni sözleşmenin ne zaman imzalanacağını yönündeki sorusu üzerine Soylu, şu yanıtı verdi:
"24 bin 700 eczacı ile Türkiye Eczacılar Birliği üzerinden bir protokolümüz söz konusu. Bu protokol çeşitli dönemler içerisinde karşılıklı bir araya gelip değerlendirmeler yapıp ihtiyaçlar göz önüne alınarak bir şekilde imzalanarak devam eder. Yaklaşık 3'er aylık, 4'er aylık periyotlarda üç dönemdir bunu uzatıyoruz. Uzatmamızın birinci sebebi seçim. İkinci sebebi, özellikle bu dönem içerisinde seçimin bu 7 Haziran ve 1 Kasım'da devam etmesi. Üçüncü uzatmanın nedeni ise bütçenin henüz belli olmamasıydı.

Türk Eczacılar Birliğimizde, eczacılarımız da büyük bir olgunluk gösterdiler. Üç dönemdir üçer aylık, dörder aylık periyotlarda bunu uzattık. 31 Mart'ta protokol imzalamak üzere bir araya geleceğiz."

Soylu, son olarak 205 eczacı ile SGK'da bir araya geldiklerini ve burada karşılıklı talepleri görüştüklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Görüştük, yarın tekrar Eczacılar Birliği ile konuşacağız, tartışacağız. Eczacılarımızın bizi de anlayışla karşılayarak şunu özellikle bilmesini istiyoruz. Çok önemli bir dönem içerinde geçiyoruz. Bütçemizin kısıtları söz konusu. Bu bütçe içerisinde hareket kabiliyetimiz söz konusu. Bizim, bu protokolün imzalanıp devam etmesi konusunda bir irademiz söz konusu. Onlarda aynı şekilde düşünüyor.  Elbetteki bütün bir değerlendirmeler içerisinde onların talepleri var, bizim de bazı kısıtlarımız var ama bir noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz."

ilaç krizi
eczane
süleyman soylu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir