Medimagazin logo

Prostat raporlarındaki kaos bitti: Eski raporlar geçerli

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 27 Mayıs tarihinde yapılan resmi duyuru ile 28 Nisan’da yapılan Sağlık Uygulama Tebliğ (SUT) değişikliği öncesi düzenlenen raporların geçerli olduğu bildirildi.
Prostat raporlarındaki kaos bitti: Eski raporlar geçerli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SGK tarafından raporların geçerli olduğunun bildirilmesi üzerine açıklama yapan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, 6 Mayıs tarihi itibarı ile oluşan kaos ortamının son bulmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Bilindiği üzere SUT ‘’4.1.3/(9) Sağlık raporları, SUT değişikliği olması halinde yeni hükümlere uygun olması kaydıyla süresi sonuna kadar geçerlidir. Değişiklik sonrası SUT hükümlerine uygun olmayan raporlar, SUT’un 4.1.3(6) fıkrası kapsamında yeni hükümlere uygun hale getirilebildiği takdirde geçerli olacaktır. (Kurumca süresi sonuna kadar geçerli olacağı duyurulan raporlar hariç.) ‘’ maddesi uyarınca 6 Mayıs’ta yürürlüğe giren tebliğ maddesine istinaden resmi duyuru 21 gün sonra yapılmış olup, pandemi süreci içerisinde vatandaşlarımızın ilaca erişiminde sorunlar yaşandı.

ESKİ RAPORLARIN GEÇERLİ OLMASI BİR GELİŞME

SGK’nın resmi duyuru yayınlayarak eski raporları geçerli kılması olumlu bir gelişme olmakla beraber, yeni tanı konulan prostat hastalarına ilişkin sıkıntılar devam etmektedir. Bu hastaların özellikle yaşlı olmasına rağmen normal reçete ile ilaçlarını alamayıp mutlaka üroloji uzman hekimince rapor çıkarılma zorunluluğu getirilmiş olması ülke ve pandemi koşulları ile uyuşmamaktadır. Ülkemizde üroloji uzman hekimi bulunmayan birçok ilçe var. Bu durum pandemi sürecinde yaşları sebebiyle risk grubunda bulunan hastaların il merkezine gitmelerini zorunlu hale getiriyor. Tebliğde değişiklik yapılması durumunda Pandemi sürecinin göz önüne alınmasını özellikle vurgulamak istiyoruz. Prostat hastalarının durumu göz önüne alınarak mağduriyet oluşmaması için söz konusu düzenlemenin kurumca yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz.”

sgk
prostat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir