Medimagazin logo

SGK devleti 24 milyon TL dolandıranları tespit etti Hastane ve eczaneler de var...

Risk değerlendirme kriterlerine dayalı denetim yapan SGK, devleti dolandıran hastane, eczane ve medikal firmalarını tespit etti. Hayatını kaybeden veya doğum iznindeki hekimlerin tedavi yapmış gibi gösterildiği, ölen kişiler için tedavi faturası düzenlendiği ortaya çıktı
Kaynak: HABERTÜRK
SGK devleti 24 milyon TL dolandıranları tespit etti Hastane ve eczaneler de var...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK), boyutu 24.4 milyon TL’yi bulan büyük vurgunu ortaya çıkardı. Risk değerlendirme kriterleriyle kurumun verileri üzerinden yürütülen çapraz kontroller sonucunda, doğum iznindeki hekimler üzerinden çalışmadıkları dönemde kuruma fatura edilen tedavi işlemleri, yoğun bakım faturalandırmalarıyla ilgili işlemler, vatandaşların ölüm tarihlerinden sonra fatura edilen işlemler belirlendi. 2017’de bu şekilde tespit edilen usulsüzlükler şöyle oldu:

- Doğum izninde olan hekimlerin 1615 kişiyi tedavi ettiği, buna bağlı olarak 33 bin 629 reçete veya tedavi işlemi yapıldığı belirtildi. Devlete faturası: 6 milyon 32 bin TL.

- 3 bin 415 sigortalının ölüm tarihinden sonra kuruma tedavi veya reçete faturası gönderildi. Devlete faturası: 1 milyon 218 bin TL.

- Vefat eden hekimlerin 45 hastayı tedavi ettiğine dair fatura ile 24 bin 739 reçete ve işlem bildirildi. Devlete faturası: 4 milyon 198 bin TL.

- Hastanelerce temini zorunlu kemoterapi ilaçları başta olmak üzere çeşitli tedavilerle ilgili haksız faturalandırma yapıldı. Devlete maliyeti: 11.2 milyon TL.

- Çalıştığı halde malul aylığı alan 288 kişi tespit edildi. Devlete faturası: 1 milyon 531 bin TL.

555 MİLYON TL CEZA

SGK ayrıca hastane, tıp merkezi, eczane, optik gibi sağlık hizmeti sunucularına yönelik denetimler sonucunda 5 hastane, 8 eczane ve 69 diğer sağlık tesisinin sözleşmesini feshetti. SGK’nın bu işlemlerle 54.8 milyon TL daha zarara uğratıldığı belirlenirken, bu kuruluşlara 555.3 milyon TL ceza kesildi.

135 BİN KAÇAK İŞÇİ

Gazete Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre SGK, bankalar, kamu kurumları ve diğer kurumlardan elde ettiği verilerle yaptığı çapraz kontrollerle ise 45 bin 94 kişinin sigortasız çalıştırıldığını belirledi.

Ayrıca diğer kamu kurumlarının denetimlerine dayanarak 29 bin 286, Alo 170 ve diğer yollarla yapılan ihbarlarla da 22 bin 954 kişinin kaçak çalıştığı saptandı. Tespit edilen toplam kaçak işçi sayısı 135 bin 865 kişiye ulaştı.

57 SAHTE İŞYERİNE NOKTA ATIŞI TESPİT

SGK, sahte işyeri ve sahte sigortalı tespiti için geliştirilen İstatistik Analiz Yazılımı (SAS) aracılığıyla geçen yıl Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa ve Sakarya’da 353 işyerinde risk tespit etti. İl müdürlükleri aracılığıyla tek tek yapılan inceleme sonucunda, 57’sinin sahte olduğu belirlendi. Bu işyerlerine 14.3 milyon TL para cezası uygulandı.

sgk
hastane
eczane
medikal
Yorum (5)
mecburi
Bu yapılan sahtekarlık, dolandırıcılık. Peki yasal yollardan SGK ve kamu zarara uğratılıyor. Buna ne diyeceksiniz. Bunun temel nedeni sevk zinciri olmaması (popülist yaklaşım) ve performans sitemidir. Sevk zincirini getirin, hekime hakkı olan ve emekliliğine yansıyan temel ücreti (örnek TTB nin aşağıdaki 14 Mart talebi) verin bakın SGK giderleri nasıl düşecek. ACİL Olarak Karşılanması Gereken 14 Mart Taleplerimiz I. EMEKLİ HEKİM VE HEKİM ÜCRETLERİ ARTIRILSIN… Mesleki bağımsızlık, insanca yaşayacak çalışma şartları, nitelikli çalışma ihtiyaçlarının dışında düşünülemez. Performansa dayalı ek ödeme sisteminden vazgeçilmelidir. Emekliliğe yansıyacak, güvenceli, görev tanımına, liyakat ve kariyere uygun bir ücretlendirme politikası izlenmelidir. Kamudan emekli hekimlerin ücretleri açlık sınırının biraz üzerinde yoksulluk sınırının ise oldukça altındadır. SSK ve Bağkur'dan emekli hekim maaşlarının ortalaması ise daha da düşüktür. Bugüne kadar Sağlık Bakanlığı ve hükümet yetkilileri tarafından özellikle de 14 Mart dönemlerinde verilen sözler tutulmamıştır. • En düşük emekli hekim / uzman hekim ücretleri, yoksulluk sınırının üzerinde olmalıdır. • En düşük hekim / uzman hekim ücretleri, yoksulluk sınırının iki mislinden fazla olmalıdır. * Türk-İş'in araştırmasına göre, 2018 Ocak ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı bin 615, yoksulluk sınırı 5 bin 262 lira olarak hesaplandı. http://www.ttb.org.tr/haber_goster.php?Guid=5f795e72-131d-11e8-8f17-0beb7aa0b4a4
41
Cevapla
bozeren
henüz bunlarla uğraşıyor demek. kaliteli performanslı üçkağıtçılara gelememiş daha.
6
Cevapla
dr.
bunların çoğu yalandır.yine doktorlar üzerinden bir sindirme oyunu oynanıyor.böyle yaparak ün kazanmak isteyen kişiler var.olan doktora olur.
20
Cevapla
cukka
ben size sgk nasıl dolandırılıyor bir örnekle anlatayım. hasta travma sonu acil servise başvurur. değerlendirmeler yapılır. hastaya alçı atel uygulaması yapılır. kendisine ertesi gün veya 3 gün sonra ve ya 1 hafta sonra ortopedi polikliniğine kontrole gitmesi söylenir. hasta kontrole gider. önce hemen mevcut alçı çıkarılır. hoop alçı çıkarma bonusu cepte. (derlerki hastaya alçılıyken film gözükmüyor. o halde kapalı redüksiyondan sonra neden alçılıyken kontrol grafisi çekiliyor.) sonra çıkarılan alçının aynısından yaptırılır. ertesi hafta kontrol. eğer hasta ağrı tarif ediyorsa (ki ben bu zaman kadar çok ağrıyor mu soruna hayır cevabı verene rastlamadım.) işlemler aynen tekrar edilir. kullanılan malzemenin faturasını kim ödedi sen ben. sgk gereksiz malzeme için para ödedi mi? ödedi. bunun gibi bir çok örnek verebilirim. siz hekimi bonus toplamak zorunda bırakırsanız. yeterince ücret vermezseniz. o da para kazanmak için her türlü imkanı kullanır. (illegal durumlar hariç) olan devlet kendi kendini soyar. sonra kişi başı sağlık harcamam arttı diye övünürsün ama sgk zararını kapatmak için başka kurumların kaynaklarını aktarırısın.
3
Cevapla
FEtöSavar
Fetöcüler en çok inşaat, işveren ve denetmen, kayıt dışı, ecza bölümlerinde yüksek yolsuzluklar, sahte belge, hasır altı etme gibi düzenler uyguladılar mesela o kısımlarda çoğunun karı olduğu için ses çıkarmıyorlar gizliyorlar.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir