Medimagazin logo

İstifa eden başhekimden Kamu Hastaneler Birliği isyanı

İki yıl önce göğüs cerrahisi klinik şefi olarak çalıştığı Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimliğine getirilen Doç. Dr. İrfan Yalçınkaya, 14 Temmuz’da istifa ederken, bu süreçte yaşadıklarını bir gün sonra facebook sayfasında paylaştı.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr - Mesude ERŞAN
İstifa eden başhekimden Kamu Hastaneler Birliği isyanı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mektubunda kasım ayında kurulan Kamu Hastaneler Birliği’nin yılgınlığa yol açtığını ifade eden Doç. Dr. Yalçınkaya, “Hastane birlikleri kurulana kadar İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hastane olarak kendi içimizde çözebileceğimiz bütün sorunları yerinde görüyor ve çözmeye çalışıyorduk” dedi.

HASTANE-KÂRHANE

Yeni yapının pratik sonuçlarının kargaşa olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yalçınkaya, “Koordinasyon bozuldu, her şey allak bullak oldu. Hastaneler ticari işletme, kârhane konumuna indirgenmiş; gelir-gideri, kârı ve hasta memnuniyetini önceleyen; hizmet kalitesini sonralayan bir yapıda bulunmam mümkün olamazdı” dedi.

Dr. Tuncay Palteki (İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastane Birliği Genel Sekreteri): “Tamamı gerçek dışı iddialar ve kendi görüşleri. Bize göre önceki başhekimle İrfan Bey’in çekişmesi dışında bir şey değil. Süreyyapaşa aldığımızdan çok daha iyi durumda.”

i̇stifa
i̇rfan yalçınkaya
başhekim
Yorum (34)
sami tan
Ben de aylık 15-20 bin tl alsam süreyya paşa aldığımdan çok daha iyi durumda olur derdim :) Peki aynı şeyi hizmet kalitesinde söyleyebilecek misiniz? Sayenizde yüksek maaşlarla işten anlamayan siyasi iradenin maşaları olan bir yandaş kesim oluştu. İl sağlık müdürlükleri ne olacak? Doktora darp davaları, yoğun çalışma temposuna karşın düşük maaşlar, cahilin eğitimliyi ezdiği, hasta memnuniyeti diye köleleştirme ve koltuk koruma politikası .... Evet sayenizde bu konuda süreyyapaşa aldığınızdan çok daha iyi durumda .....
0
Cevapla
adem
Bu olayın, kâr ve hasta memnuniyetini öncelemenin "hizmet kalitesi" ile alakasını kuramayan ve devasa bir işletme olan hastanelerin işletmecilik kavramından anlamayan insanlar tarafından yönetilmeye çalışılmasından kaynaklanan bir "sistem kazası" olduğunu düşünüyorum. Tıp gelişip ilerlerken hastane yönetiminin 1980' lerin mantığıyla yapılamayacağını anlayamamamız bizim en büyük eksikliğimizdir.
0
Cevapla
salih
Bakanlık idareci hekimlere verilen çok yüksek ücreti bir düşürse, bütün işler düzelecek. Bazı hekimler kulis yapmaktan hastalara vakit bulamıyorlar...
0
Cevapla
esra
saçma sapan sistemin getirisidir bu....
0
Cevapla
Frankie Bellevan
doç dr irfan yalçınkaya kendisini(geçmişten tanıdığım kadarıyla-aütf ve sonrası) son derece dürüst duyarlı karakterli kişilikli çalışkan ve herkese karşı saygılı başarılı bir hekimdir. inandığı doğruları vardır. birilerinin(bu birileri kim olursa olsun)hoşuna gitmek için ilkelerinden asla ödün verecek,taviz verecek birisi değildir. şimdi istifa ettiği görevine geldiğini,yine medimagazin sütunlarında ilk olarak okuduğumda,her yönüyle dürüst bir insan olduğundan onun adına çok sevinmiştim. irfan hocanın "istifa ediş gerekçelerini" okuduğumda "onun adına" bir kez daha sevindim. hem geçmişte kendisi hakkındaki düşüncelerimde yanılmamış olduğuma,hem de "onurlu" duruşunu muhafaza etmiş olmasına. kendisine selam sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. not: sekreter bey zevahiri kurtarmaya çalışmış. kendisi konumundaki birinden başka birşey söylemesi de,zaten beklenemezdi. kendisini o makama getirenlere karşı "görevini" yapmaya çalışmış. kamu hastaneler birliği sekreterlik makamı işte böyle bir makam.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir