Medimagazin logo

Öğretim üyelerinin tartışması karakolda son buldu

Erzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı'nda, 2 kadın öğretim üyesi arasında, moleküler biyolojide kullanılan 'spektrofotometre' adlı cihaz nedeniyle tartışma çıktı. Anabilim ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meltem Çetin (40) tarafından darbedildiğini iddia eden Yrd. Doç. Dr. Rukiye Sevinç Özakar (35), fakülteye gelen polis eşliğinde, rapor almak üzere hastaneye götürüldü
Öğretim üyelerinin tartışması karakolda son buldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ERZURUM-Olay, 5 Mart Pazartesi günü, merkez Yakutiye ilçesinde bulunan Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Eczacılık Fakültesi'nde meydana geldi. Yrd. Doç. Dr. Rukiye Sevinç Özakar, fakültede herkesin yararlandığı moleküler biyoloji cihazı 'spektrofotometre'nin kullanımıyla ilgili konuştuğu Anabilim ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meltem Çetin'in, kendisini yakasından tutup, tartakladığını ve hakaret ettiğini ileri sürdü.

2 kadın öğretim üyesi arasında çıkan kavga üzerine, olay yerine polis ekipleri geldi. Kavga sırasında derste olan öğrenciler ise olayı pencereden izledi.

Fakülte binasından ağlayarak, çıkan Yrd. Doç. Dr. Özakar, aynı zamanda eşi olan fakültenin araştırma görevlisi Emrah Özakar ve polisler tarafından rapor almak üzere Palandöken Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanenin acil servisinde de gözyaşlarına hakim olamayan Yrd. Doç. Dr. Özakar ile eşi, burada açıklama yapmak istemedi.

Prof. Dr. Çetin ise iddiaların iftira ve şer olduğunu öne sürerek, hukuki süreç başlatıldığı için konuşamayacağını, mahkeme sonunda kimin doğru söylediğinin ortaya çıkacağını belirtti.

GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI İNCELEMEDE

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadelerine başvurup, tartışmanın çıktığı alandaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

atatürk üniversitesi eczacılık fakültesi
Yorum (2)
ts
Bir tartışmada iki taraf dinlenmeden gerçekçi sonuç alınamaz. Bu tartışma için de bu geçerlidir. Ancak bilim yuvalarında kıdemli öğretim üyelerinin daha az kıdemli öğretim üyelerine Nurnbergi aratmayacak koşullar sağladığı, bir çok alt kıdem öğretim üyelerinin sertlik ve şiddetten yana nasiplerini aldıkları bilinen bir gerçek. Buna yönetimlerin kimseyle kötü olmamak ya da iki taraf arasında kalmamak adına karışmadığı da bir başka gerçek.
20
Cevapla
ahmet mehmet
Dünya Kadınlar gününde sürekli "kadına yönelik pozitif ayrımcılık" konuşulurken, kadınların da aslında ellerine fırsat geçtiğinde ne denli güç ve yetkileri ile insanları ezmeye çalıştıklarına güzel örnek olacak bir haber. o yüzden kadına ya da erkeğe ayrımcılık yerine insan olana, liyakatli olana pozitif ayrımcılığa evet denmeli!! Saygılarımla..
53
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir