Medimagazin logo

TEB: Eczacılık fakülteleri binalardan ibaret değildir

Türk Eczacıları Birliği; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın Fırat Üniversitesi bünyesinde YÖK’e ısrarla eczacılık fakültesi açma talebinde bulunmalarını şaşkınlık ve hayretle takip ettiklerini belirterek “Eczacılık fakülteleri yalnızca binalardan, levhalardan ibaret değildir” açıklamasını yaptı
TEB: Eczacılık fakülteleri binalardan ibaret değildir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Eczacıları Birliği daha önce yaptığı açıklamalarda eczacılık fakültelerinin sayısının artması nedeniyle istihdam sorunu yaşanacağını işaret ederek yeni fakültelerin açılmamasını talep etmişti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın Fırat Üniversitesi bünyesinde hukuk ve eczacılık fakültelerinin açılması için talepte bulunduğunu hatırlatan Türk Eczacıları Birliği açıklamasında  “Plansız şekilde açılan eczacılık fakültelerinin; öğretim üyesi ve altyapı konusunda ciddi eksiklikleri de beraberinde getirdiğini ve bununla birlikte istihdam sorunlarına yol açtığının altını defalarca çizdik” ifadelerine yer verdi.


TEB: İstihdam sorunu gerekçesiyle yeni fakülteler açılmamalı 


Yapılan açıklamada plansız şekilde açılan eczacılık fakültelerinin; öğretim üyesi ve altyapı konusunda ciddi eksiklikleri de beraberinde getirdiğinin ve bununla birlikte istihdam sorunlarına yol açtığının altını çizen Türk Eczacıları Birliği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Uyarılarımıza rağmen akademik unvanı bulunan kişilerin ülkemizdeki eczacılık perspektifini göz ardı ederek, YÖK’e ısrarla eczacılık fakültesi açma talebinde bulunmalarını şaşkınlık ve hayretle takip ediyoruz.

Eczacılık fakülteleri yalnızca binalardan, levhalardan ibaret değildir. Tam teşekküllü altyapısı, akademik kadrosu, laboratuvarı hazır olmadan bir binayı işaret ederek hızlıca YÖK’ten karar aldırma çabası bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisi olur. Bu tarz girişimler eczacılık eğitiminin niteliksizleşmesine yol açar, eczacılık mesleğinin itibarını zedeler.

Türk Eczacıları Birliği olarak; eczacılık eğitiminin niteliksizleşmesine ve mesleğimizin işsizlik tehlikesi ile karşı karşıya kalmasına müsaade etmeyeceğiz.”

eczacılık fakültesi
türk eczacıları birliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir