Medimagazin logo

YÖK, bir eczacılık fakültesinin açılmasına daha onay verdi

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) bünyesinde Eczacılık Fakültesi kurulmasını onayladı.
YÖK, bir eczacılık fakültesinin açılmasına daha onay verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman yaptığı yazılı açıklamada, üniversite senatosunun Eczacılık Fakültesi kurulması yönünde almış olduğu kararın YÖK Genel Kurulu tarafından onaylandığını, kararın Bakanlar Kurulunda kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak işlemin tamamlanacağını belirtti.

Eczacılık Fakültesi'nin üniversite ve Rize için büyük önem taşıdığına değinen Karaman, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Eczacılık Fakültesi bizim olmazsa olmazlarımızdan. Çünkü Eczacılık Fakültesi ile birlikte hem üniversitemize gelen nitelikli öğrenci gurubu artmış olacak hem de üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokul, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi şeklindeki sağlık yapılanması tamamlanmış olacak. Bu karardan üniversitemiz ve Rize adına çok mutlu oldum."

Üniversite Geliştirme Vakfı, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve yöneticiler ile birlikte uyum içerisinde bir ekip olarak tüm güç ve enerjilerini üniversitenin kalite odaklı büyümesi ve gelişmesi için harcadıklarına değinen Karaman, "Tercih edilen nitelikli bir üniversite için modern eğitim-öğretim ve Ar-Ge altyapısı, nitelikli akademik kadro ve nitelikli öğrencinin olmazsa olmazlardan olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz. Gelecek bugünden daha iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.

eczacilik fakultesi
rteü
Yorum (3)
ahmetkaya
her ay bir eczacılık fakültesi daha açılır oldu. işsiz eczacı ordusu gümbür gümbür geliyor.
2
Cevapla
Sami
Neden? Siz değil misiniz Eczacı çok diye İstanbul'a Ankara'ya izmir'e vb. Eczane açtırmayan.. 3500 kişiye bir eczane diyip önümüzü kesen.. Siz değil misiniz her geçen sene açılan "gereksiz" fakülteler ile Veterinerlere (burada veterinerlere kötü bir şey demiyorum sadece alanlarımız farklı) ders verdiren, bir fakültede prof ve doç seviyesinde öğretim görevlisi bulundurmadığı için eğitim kalitesini yerle bir eden.. Sizin yüzünüzden 40 bin 50 bin sıralama yapanlar bile Eczacılık fakültelerine gelebiliyor.. Yazık ettiniz, şu ülkede Eczacıya da, Doktora da yazık ettiniz.. Tabi sizin neyinize okuyan zeki nesiller.. Haketmiyorsunuz bile..
37
Cevapla
cem
Açın açın 2000 yılında üniversite sınavına girdiğimde 6 eczacılık fakültesi vardı şimdi 55 oldu.öss de 10 bininci olarak girilen faültelere şimdi 50 bininci giriyor düşürün bakalım mesleği az daha yere
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir