Medimagazin logo

10 ilaç tüpünün 4'ü Konya'da üretiliyor

Otomotiv yedek parça üretim merkezi Konya, alüminyum ve ürünlerinde de adından söz ettiriyor
10 ilaç tüpünün 4'ü Konya'da üretiliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Otomotiv yedek parça üretim merkezi Konya, alüminyum ve ürünlerinde de adından söz ettiriyor.

Kamer Holding şirketlerinden Konaltaş Alüminyum, ilaç ve kozmetik alanında kullanılan tüpün yüzde 40'ını üretiyor. Firma, Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağı yeni fabrikada ise tüpleri dezenfekte ederek üretecek. Firmanın Genel Müdürü Arif Gökyıldız, yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerine kurulu 8 bin 500 metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını anlattı.

Gökyıldız'ın verdiği bilgilere göre fabrikanın kuruluşu 1973 yılına dayanıyor. 1999'da Kamer Holding bünyesine geçen şirket, kozmetik, gıda, ilaç, yapıştırıcı, silikon ve diş macunu sektörlerinde kullanılan bükülebilir tüpleri üretiyor. Yılda 120 milyon tüp üretme kapasitesi bulunan fabrika, Türkiye'nin bu alandaki talebinin yüzde 40'ını karşılıyor. 15 ülkeye üretiminin yüzde 40'ını ihraç eden firma, kendi makine hattını da kendisi yeniliyor. Firma, sektöründe ISO 9002 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni ilk alanlardan. Şirketin Türkiye'de beraber çalıştığı yaklaşık 30 firma arasında Pfizer, Mustafa Nevzat ve Abdi İbrahim gibi büyük ilaç üreticileri var. Gökyıldız, son yıllarda alüminyum tüp yerine plastik lamine tüplerin artan şekilde kullanılmaya başladığına dikkat çekti. Avrupa'da çeşitli ülkelerde sıkma sonrasında tekrar içeriye hava alabildiği ve ürünü bozduğu gerekçesi ile alüminyum tüplerin yasaklandığını söyleyen Gökyıldız, plastik ürünlerin doğaya karışmadığı için çevreye de zarar verdiğini ifade etti. Ağırlıklı olarak ilaç firmalarıyla çalıştıklarını belirten Gökyıldız, ürettikleri tüplerin bu üreticiler tarafından daha sonra dezenfekte edilerek doldurulduğunu söyledi. İki yıl içinde hizmete girecek yeni fabrikalarında otomatik dezenfekte sistemi kuracaklarını duyuran Gökyıldız, hava ile temas etmeden üretilecek tüplerin paketlenip fabrikalara gönderileceğini belirtti.

Buzdolabı devlerine alüminyum gönderiyor

Kamer Holding'e bağlı diğer bir şirket ise Ak Alüminyum. Alanında Türkiye'nin 4. büyüğü olan firma, Arçelik ve Vestel buzdolaplarının hammaddesini temin ediyor. Beko ve Bosch'un da müşterisi olduğu şirket, piyasada yüzde 14'lük paya sahip. Genel Müdür Muharrem Palas, alüminyumun 21. yüzyılın madeni olarak nitelenen bir element olduğunu ve artan bir şekilde kullanımının yaygınlaştığını kaydetti. 1996'da üretime başladıklarını dile getiren Palas, bir dökümhane ve bir hadde ile başladıkları üretimlerini daha sonra yeni hatlarla birlikte geliştirdiklerini ifade etti. Palas'ın verdiği bilgilere göre 110 bin metrekarelik tesislerde, alüminyum metalinin dökme rulo, soğuk haddelenmiş rulo, levha, şerit ve disk formları üretiliyor. Şirket, yeni döküm hatları ve tav fırınlarının devreye girmesi ile yıllık 30 bin ton dökme rulo kapasitesine ulaştı. Yapımı devam eden yatırımın bitmesiyle birlikte haddelenmiş rulo kapasitesi 50 bin tona çıkacak. Kamer Holding'in üretimlerinin hepsi Kameks şirketi tarafından taşınıyor.

Zaman
10
ilaç
tüpünün
4'ü
konya'da
üretiliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir