Medimagazin logo

IFC, Acıbadem Sağlık Grubu’nun Bulgaristan’daki yatırımına ortak oldu

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, Acıbadem Sağlık Grubu’nun Bulgaristan’daki yatırımı Acıbadem City Clinic’e 15 Milyon Euro tutarında hisse yatırımı gerçekleştirdi.
IFC, Acıbadem Sağlık Grubu’nun Bulgaristan’daki yatırımına ortak oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yatırımın Acıbadem Sağlık Grubu’nun Orta Doğu ve Balkanlar’da büyüme stratejisini desteklemesi ve Bulgaristan’daki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine katıkıda bulunması öngörülüyor.

Acıbadem Sağlık Grubu bir süre önce yurtdışındaki üçüncü yatırımını gerçekleştirmiş ve Bulgaristan’da Tokuda Grup ve City Clinic Grup’u satın alarak ülkenin en büyük özel sağlık hizmetleri sağlayıcısı olmuştu.

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, konuyla ilgili; “IFC’nin Acıbadem City Clinic’e ortak olarak Acıbadem Sağlık Grubu’nun Avrupa’daki büyüme hedefini desteklemesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu, grubumuza duyulan güvenin bir göstergesidir. Bu yatırımlarımızla Bulgaristan’da ve bölgede özel sağlık hizmetlerinin daha modern ve erişilebilir hale gelmesini, ve hastaların yüksek kalitede sağlık hizmetlerine kavuşmasını hedefliyoruz” dedi. 
  
Acıbadem Sağlık Grubu Bulgaristan’daki faaliyetlerini Acıbadem City Clinic markası adı altında birleştirerek Sofya’da  84 yataklı bir kardiyovasküler hastanesi, 80 yataklı bir onkoloji hastanesi, Sofya’da iki, Burgaz’da ve Varna’da birer olmak üzere toplam dört tıp merkezi, Burgaz’da 31 yataklı bir kardiyoloji hastanesi ve yine Sofya’da 560 yatak kapasiteli bir hastanenin yönetim ve işletmesini sürdürüyor. 

IFC Avrupa Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi, Tarım ve Hizmetler Direktörü Carsten Mueller konu ile ilgili şunları söyledi: “ IFC’nin küresel sağlık yatırımları stratejisi gelişmekte olan ülkelerde yüksek kalite sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmayı ve hastalara en iyi hizmeti sunabilecek kurumlarla bu hedef doğrultusunda birlikte çalışmayı öngörüyor. Ayrıca Acıbadem’in Bulgaristan’daki büyümesine ortak olarak bir Türk şirketinin küresel rekabetçiliğini artırmasına da destek oluyoruz.”

Bulgaristan’ın önde gelen iki sağlık kurumunu bünyesine katarak faaliyete geçen Acıbadem City Clinic, operasyonel, verimlilik artışı ile yüksek kalite sağlık hizmetlerinin ulusal sağlık sigortası kapsamında bulunan hastalar için daha erişilebilir hale gelmesini sağlayacak. Ayrıca Acıbadem Sağlık Grubu’nun Bulgaristan’daki yetenekli doktorlar ve sağlık personeli için iyi iş imkanları oluşturması öngörülüyor. 

Türkiye toplamda 5 milyar dolarlık portföy ile, IFC'nin dünyada faaliyet gösterdiği ikinci büyük ülke konumunda bulunuyor ve Istanbul ofisinden tüm Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine hizmet sunuyor. IFC 2016 mali yılında, diğer finansal kuruluşlardan elde edilen sendikasyon dahil toplam1.8 milyar dolarlık kısa ve uzun vadeli yatırım yaptı.
 
IFC’nin Acıbadem City Clinic’e ortak olma sürecinde Baker & McKenzie International üyesi Esin Attorney Partnership Acıbadem’e, Norton Rose Fullbright ise IFC’ye yasal danışmanlık hizmetleri sundu. 
 
IFC Hakkında
Dünya Bankası Grubu'nun bir üyesi olan IFC, gelişmekte olan piyasalarda özel sektöre odaklanan en büyük küresel kalkınma kuruluşudur. Dünya genelinde 2.000 işletme ile çalışarak, en çok ihtiyaç duyulan yerlerde fırsat yaratmak üzere altmış yıllık deneyimimizi kullanmaktayız. 2016 mali yılında, gelişmekte olan ülkelerde bulunan uzun vadeli yatırımlarımız, özel sektöre yardımcı olmak, aşırı yoksulluğa son vermek ve ortak refahı artırmak amacıyla sermayemizi, uzmanlığımızı ve nüfuzumuzu arttırarak yaklaşık 19 milyar dolara yükselmiştir. Daha fazla bilgi için, www.ifc.org adresini ziyaret ediniz.

 

acıbadem
yatırım
ifc
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir