Medimagazin logo

ABD'de sağlık sigortası primleri 2017'de yüzde 25 artacak

ABD'de zorunlu sağlık sigortası primlerinin gelecek yıl ortalama yüzde 25 artacağı bildirildi.
ABD'de sağlık sigortası primleri 2017'de yüzde 25 artacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD Sağlık Bakanlığı, Amerikalıların her yıl yenilenmesi gereken sağlık sigortası poliçeleri için açık kayıt döneminin başlaması dolayısıyla bir rapor yayınladı.

Rapordaki verilere göre, kamuoyunda "Obamacare" olarak bilinen "Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası" kapsamında temin edilen sağlık sigortaları, 2017 yılının başından itibaren ortalama yüzde 25 pahalılaşacak.

Ayrıca, bazı büyük sigorta şirketlerinin Obamacare ile oluşturulan "Sağlık Sigortası Piyasası"ndan ayrılmasıyla tüketicilere daha az seçenek sunulacak.

Öte yandan, raporda sağlık sigortası için ödenecek federal teşviklerin artırılacağı da duyuruldu.

Uzmanlar ise poliçe fiyatlardaki keskin artışın milyonlarca Amerikalıyı etkileyeceğini ve bu durumun başkanlık seçimleri öncesi yeni bir tartışma döngüsüne yol açacağını öngörüyor.

Obama yönetiminin 2010 yılından itibaren kademeli olarak yürürlüğe koyduğu Obamacare, ülkede sağlık sigortasını zorunlu hale getirmişti. Sigorta şirketlerinin daha önce hastalığı olan kişileri sigortalamamak ya da yüksek primler talep etmek gibi uygulamalarını yasaklayan Obamacare, 40 milyona yakın Amerikalının sigortalanmasını sağlamıştı.

Obamacare'e yönelik itirazlarına ilk günden bu yana ara vermeyen Cumhuriyetçiler ise yasanın iptali için ABD Kongresine 60'tan fazla teklif sunmuştu.

Bunlardan sonuncusu, Kongre'den ağustos başında geçerek, Beyaz Saray'a gönderilmişti. Başkan Barack Obama ise yasa teklifini beklendiği gibi veto etmişti.
 

obamacare
abd
saglik sigortasi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir