Medimagazin logo

Acilde para alan özel hastane 3 uyarı sonrası kapatılacak

Sağlık Bakanlığı, hastalardan gelen şikayetler üzerine özel hastanelere denetimi sıklaştıracak. Acillerde para aldığı tespit edilen özel hastanelere yüksek miktarda para cezaları kesilecek. Üç uyarı sonunda hastanelere geçici kapatma uygulanacak
Acilde para alan özel hastane 3 uyarı sonrası kapatılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz aylarda, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğle acil servislere bir dizi düzenleme getirmişti. Tebliğ ile özel hastanelerden, kendilerine başvuran veya ambulans ve sevkle acile getirilen hastaları, ödeme gücüne ve sağlık güvencesine bakmaksızın kabul etmeleri istenmiş ve ücret talep etmeleri kesinlikle yasaklanmıştı.

ÜÇ UYARI SONUNDA KİLİT

Bakanlık şikayetler üzerine harekete geçti. Acil vakalardan para alınmaması için denetimler sıklaştırılacak. Denetimler sonucunda para aldığı tespit edilen özel hastaneler uyarılarak para cezası kesilecek. İkinci kez tekrarlandığında ilkine göre 10 katı para cezası verilecek. Üçüncüsünde ise hem para cezası, hem geçici kapatma cezası verilecek.

 

Antibiyotikte frene bastık

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 2017 yılına ilişkin antibiyotik kullanımı verileri belirlendi. Buna göre vatandaşın en sık üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik kullandığı ortaya çıktı. Gereksiz antibiyotik kullanımına karşı seferberlik başlatan Türkiye, kullanımı yarı yarıya düşürdü. 2011 yılında 15 milyar TL olan toplam ilaç harcamaları içinde antibiyotik payı yüzde 11 iken, geçen yıl yüzde 5'e kadar geriledi.

acil servis
özel hastane
Yorum (4)
Hasan Akdemir
Önce halk arasındaki "Allah'ın hakkı üçdür " ifadesini çağrıştırdı belki " 3 korner bir penaltı " da olabilir.
9
Cevapla
Kadir demir
Sayın bakanım o zaman ıspartadaki özellere bi el atarmısınız vahim olaylar oluyor
13
Cevapla
metin
acil kavramının oturmadığı bir ülkedeyiz.herkes acil herkesin acele işi var....sut ödemeleri yerlerde...devlet ben ödemem ama vatandaştan da alma....özele gelen parasını ödesin...bir sürü devlet hastanesi var..
14
Cevapla
mert
kaportacı kardeş devlet hastanesine gitsene..
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir