Medimagazin logo

Araştırma: Tıp fakültesi öğrencileri aile hekimliğini tanımıyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu önderliğinde düzenlenen 9. Uluslararası Aile Hekimliği Kongresi’nde poster çalışmaları sunuldu. Canan Tuz’un sunduğu poster çalışmasında tıp fakültesi öğrencilerinin branş tercihleri ve aile hekimliğinin yeri incelemesi aile hekimliğine ilginin az olduğunu ortaya koydu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırma: Tıp fakültesi öğrencileri aile hekimliğini tanımıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalından Canan Tuz 189 tıp fakültesi öğrencisi ise ile kesitsel bir çalışma olarak gerçekleştirdiği çalışmasında tıp fakültesi öğrencilerinin aile hekimliğine bakışını gözler önüne serdi. Katılımcıların bir ve ikinci sınıf tıp öğrencilerinden oluştuğu araştırma çalışmasında katılımcıların yüzde 79,1’i aile hekimlerini tanıdıklarını ifade ettiği ortaya konuldu. 
Araştırma çalışmalarına katılan tıp öğrencilerinin en çok okumak istedikleri uzmanlık dalı göz hastalıkları ve pediatri aynı derecede tercih edilirken; en az uzmanlık yapılmak istenen uzmanlık dalı yüzde 1 ile su altı hekimliği olduğu görüldü.  Aile hekimliği uzmanlığı ise yüzde 4’lük seçilme ile son sıralarda yer aldı. Poster sunumunda paylaşılan sonuç bilgisine göre aile hekimliği uzmanlık dalının tanınırlılığı artırılmalı ve tercih edilen bir branş olması için çaba gösterilmesi gerektiği kaydedildi. 

aile hekimliği kongresi
erzincan binali yıldırım üniversitesi
tıp fakültesi
Yorum (3)
Özgür
Bence çalışmalarını tekrar gözden geçirsinler TUS da aile hekimliği puan olarak çoğu branşın üstünde.Aile hekimliğinin 55 puan olduğu yerde kadın doğum ,pediatri 45 le alıyor.
7
Cevapla
AHMET
haberle gerçek farklı artık hekimler nöbetsiz riski az branş seçiyor.62 64 alan tuşta aile hekim uzm.seçiyor.pediatri ..kalp damar..kadındoğum .beyin cerrahi tus ouanları tabanda..
6
Cevapla
Samet
Tip 1 ve 2 ye sorarsaniz tabiki bu sonuclar cikar....internlere hadi bilemedin stajerlere sorun birde.. pediatri ile gozmus dermatoloji radyoloji nerelerde....
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir