Medimagazin logo

Bakanlık onaylı bitkisel ürünlere özel amblem

Sağlık Bakanlığınca bitkisel ürünler konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla tasarlanan özel amblemi taşıyan ürünlerin etkinlik, güvenlik ve kalite açısından onaylandığı bilinecek
Bakanlık onaylı bitkisel ürünlere özel amblem
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TİTCK), bakanlıktan onaylı bitkisel ürünler konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla özel bir amblem tasarlandı.

Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre, bitkisel ürün amblemi, Sağlık Bakanlığı ile TİTCK logolarının birleşiminden oluşuyor.

Bu amblemi taşıyan ürünlerin, TİTCK tarafından etkinlik, güvenlik ve kalite verileri açısından incelenip onaylandığı anlaşılacak.

Ürünlerin satışı, sadece eczanelerden yapılacak.

- Ürünlerin güvenlik profilleri de takip edilecek

İlgili birimler tarafından, söz konusu ürünlerin pazar sonrası güvenlik profilleri de takip altına alınacak.

Uygulama ile tüketiciler Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan ürünleri bilecek. Ürünlerin olası yan etki ve geri bildirimleri de yakından takip edilecek.

Mevcut uygulamada, bitkisel ürünler özel satış alanları olmadığından, başta internet olmak üzere tüketicilerin erişebildiği her yerde satılabiliyor. Bu durumda bitkisel ürünlerin kontrolü de güçleşiyor. Toplumda, genellikle doğal ve zararsız olarak düşünülen bitkisel ürünler, ilaçlarla etkileşebiliyor ve tüm yaş gruplarında ciddi yan etkilere yol açabiliyor, hatta ölümle sonuçlanabiliyor.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, kaliteli ve güvenli bitkisel ürünlere erişimi kolaylaştırmak için harekete geçmiş, geleneksel bitkisel tıbbi ürün başvuru ücretlerini yaklaşık 50 bin liradan 3 bin liraya indirmişti.

bitkisel ürün
amblem
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir