Medimagazin logo

'Bir tane ilaç bile imha edilmedi'

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, yurt dışından getirdikleri 1 tane ilaç için bile, Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından herhangi bir imha durumu yaşamadıklarını bildirdi.
'Bir tane ilaç bile imha edilmedi'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kızılay, yaptığı açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran tarafından, Sağlık Bakanlığınca cevaplanması istenen bir soru önergesinde, "Birliğin de adı geçirilerek, yurt dışından getirilen ilaçların saklama koşullarına uyulmadığı gerekçesiyle bazı şirketler hakkında soruşturma açıldığı ve Bakanlık tarafından bozuk ilaçların imha edildiği" yönünde iddialar yer aldığını ifade etti.

TEB'in de adının geçtiği bu iddiaların Sağlık Bakanlığı tarafından yanıtlanacağını belirten Kızılay, "binlerce hastaya hizmet verenler olarak, bu iddialar üzerine açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini" bildirdi. Kızılay, şunları kaydetti:

"Konuyu Meclis gündemine taşıyarak binlerce hastayı korku ve paniğe sevk eden Sayın Oran'ın bizi de içine alan beyanları tamamen gerçek dışıdır. Dolayısıyla, Umut Oran'a bilgi verenlerin de doğruluğu kanıtlanmamış bu paylaşımları, Sayın Oran'ı zor durumda bırakmıştır.

Öte yandan Birliğimiz, yurt dışından getirdiği 1 tane ilaç için bile, sayın Vekilin belirttiği gibi Bakanlık müfettişleri tarafından herhangi bir imha durumu yaşamamıştır. Bırakın ilaçları saklama koşullarını, ilaçlar hastaya gönderilirken bile gerekli tüm koşullar sağlanarak, özel kutularında gönderilmektedir. Dolayısıyla bu beyanlar tamamen asılsızdır."

'bir
tane
ilaç
bile
imha
edilmedi'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir