Medimagazin logo

Doktorlara şiddet her yerde: Avustralya’da doktoru boğmaya çalışan kameralara takıldı

Avustralya’da, bir hasta acil serviste görev yapan doktoru arkadan kavrayarak boğmaya çalıştı. Mahkeme 8 ay hapis cezası kararı aldı ama doktorlar güvenlikleri için bunun yeterli olmadığını söylüyor.
Doktorlara şiddet her yerde: Avustralya’da doktoru boğmaya çalışan kameralara takıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Doktorlar ve hastane çalışanları dünyanın her yerinde sıklıkla saldırıya uğruyor. Bunun bir örneği de geçtiğimiz yıl Kasım ayında Avustralya’da yaşandı. DailyMail’e göre, polisler şimdi hastane çalışanlarına kendilerini savunma dersleri veriyor.

 

 

Geçen Kasım ayında Royal Perth Hastanesi’nin acil servisinde bir doktora şiddet vakası yaşandı. Kamera kayıtlarının kaydettiği olayda, 21 yaşındaki Mohamed Arab, bir doktora arkasından saldırdı. Hastane personelinin müdahale ettiği olayda, neredeyse boğulacak olan mağdur doktorun sesini geçici olarak kaybettiği, boyun çevresinde morlukların oluştuğu ve soluk borusunun zedelendiği bildirildi. Yargıya taşınan şiddet vakasının ilk olmadığı, sözlü ve fiziksel tacizlerle hastane genelinde çok sık karşılaşıldığı ifade edildi.

Bu haftaki duruşmada, Arab’ın avukatı müvekkilinin psikolojik problemleri olduğunu ve bu sebeple sıklıkla acil servisi ziyaret ettiğini söyledi. Arab ise verdiği ifadede, kendisiyle ilgilenilmediğini ve bunu dikkat çekmek için yaptığını dile getirdi. Arab için 7 yıl hapis cezası isteniyordu, ancak iyi hal gösterdiği ve ilaçlarını aldığı sürece 16 ay hapisten 8 ay ceza ertelemesine hükmedildi. Doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının tepkilerine rağmen pişmanlıktan yararlanan Arab, 8 ay sonra tahliye edilecek.

hekime şiddet
avustralya
Yorum (5)
ahmet kemal
saldıran adamın isminden belli.. bizim gibi tipik eğitimsiz toplum elamanı.. sonra da çıkıp avrupa niye mülteci almıyor diyoruz.
31
Cevapla
Drmert
Saldırganın ismine bakılınca anlaşılan neden. Ortadoğu kökenliler (bizdekiler de dahil elbet) yetiştikleri siddet dolu cevreden, cahil aile içi ortamdan etkileniyor. Yoksa Avustralyalı birinin böyle manyakca birşeye girişeceğini zannetmem, en fazla bağırır çağırır vs. Boğmak ne lan?
37
Cevapla
dr
www.dw.com/tr/avrupada-kadına-yönelik-şiddete-çare-aranıyor/a-3870098 bu haberde mi ortadoğu kökenli.
6
Cevapla
Mustafa
Saldirgan en azindan hapis cezasi almis, ustelikte hapis yatacak. Turkiyede benzer suctan 8 ay hapis cezasi alan varmi,alan varsada yatan varmi?
18
Cevapla
Drmert
Valla ben hekime uçan tekme, kafa atan Hollandalı, hemşireye ağız dolusu küfreden İsveçli, hastaneyi kırıp döken Japon haberi görmedim, duymadım. Sosyoekonomik düzeyi düşük, cahilliğin kol gezdiği yerlerden gelen tiplerin siddete meyili olması olağan birşey. Avrupa’da kadına siddet alkolizm ile alakalı genelde, sosyal bir sorun elbette ama o pek gelişmiş (!) Ortadoğu’da kızlar el kadarken gelin olurken, aile içi siddet normal bir durumken, kadınlar tecavuzcusu ile evlendirilip olay kapatılırken yanında sos gibi kalır.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir