Medimagazin logo

DUS’a giren diş hekimleri: ‘Mağduruz’

25 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilen Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na giren diş hekimleri, sınav sonuçlarının açıklanmaması nedeni ile mağdur olduklarını iddia etti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
DUS’a giren diş hekimleri: ‘Mağduruz’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) 26 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav sorularına yapılan itiraz sonucunda 11 Ekim tarihinde başlayan davada, ÖSYM'nin mahkemeye sunduğu raporlardaki bir hata sebebiyle kısa süre içinde sonuçlanmasının mümkün olmadığı ve bilirkişi kurulunun dahi henüz atanamadığı iddia ediliyor.

Kendilerine ‘ÖSYM Mağduru Hekimler’ adını veren diş hekimleri Medimagazin'e yaptıkları yazılı açıklamada şunları kaydediyor:
‘’Süreç boyunca bizleri bilgilendirmek adına tek bir adım dahi atmayan ÖSYM'nin, yetkili mahkemeye hatalı rapor sunması, kaybolan aylarımıza bir hüsran daha eklemiş, bizleri bu süreçle ilgili karamsarlığa itmiştir. Bu süreçte bizlerin, genç diş hekimlerinin mağduriyeti gün gibi ortadadır.
Uzmanlık eğitimine ve görevine başlamak için yanıp tutuşan bu genç diş hekimi ve tıp doktorlarının aylardır süren mağduriyetinin artık bir son bulması için, yetkililerden bu konuyla ilgili çalışmalarını hızlandırıp bir an önce sonuçlandırmalarını saygılarımızla arz ederiz.’’

osym
dus
dis hekimligi uzmanlik egitimi giris sinavi
mahkeme
Yorum (1)
Osman D
Artık ÖSYM nin yaptığı her merkezi sınavda hatalı soru ve onun mahkemeye konu edilmesi bir rutin haline geldi. Bu da bir sürü adayda ve ailede ciddi mağduriyet oluşturuyor. Adalet tabii ki önemli. Ancak, mahkemelerimizin başvuru sonrasındaki davranış hızı hepimizin malumu. Bunun için de bir şeyler yapılmalı. Aklıma ilk planda gelenler şunlar: 1. Sorular, hatalı soru yönünden tekrar takrar değerlendirilmeli ve listede muallak soruya yer verilmemelidir. Bu nedenle gerekirse sınav tarihinde birkaç haftalık gecikme bile hoş görülebilir. 2. Bir grubun hazırladığı soru bankası ÖSYM tarafından başka bir uzmanlar kuruluna denetlettirilmeli ve hata olabildiğince azaltılmalıdır. 3. Adalet Bakanlığı bünyesinde bunun için hızlı çalışacak bir ihtisas mahkemesi kurulabilir. Bu konuda çalışılmalıdır. 4. Adalet sistemimizde maalesef keyfi ve ard niyetli, sabotaj amaçlı mahkeme başvurusu yapmanın bir yaptırımı yok. Bu, sadece bu konularda değil, tüm adalet sistemimizde böyle. Zaten iş yükü fazla olan mahkemeleri gereksiz yere meşgul etmenin de bir yaptırımı, karşı cezası olmalıdır. 4. Düşününce başka yollar da bulunabilir. Ancak bir şey gerçek ki bu sınav sonrası mahkeme başvuruları artık kabak tadı vermeye başladı. Bu konuya lütfen biraz kafa yoralım.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir