Medimagazin logo

Eczacılar, Suriyeli sığınmacılara verdikleri ilaç bedellerini 8 aydır alamıyor!

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Suriyeli hastalara ait reçeteleri karşılayan eczacıların 8 aydır ilaç paralarını almadıkları için mağdur olduklarını söyledi. Yaşanan bu duruma tepki gösteren Saydan, "Bu konuda en büyük sorunu İstanbul yaşarken, eczacılar eczane başına 100 ila 150 bin TL alacaklı durumdalar. Eczacıların daha fazla mağdur olmaması için yetkililer tarafından biran önce bu ödemelerin yapılmasının sağlanmasını istiyoruz" dedi.
Eczacılar, Suriyeli sığınmacılara verdikleri ilaç bedellerini 8 aydır alamıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ödemelerin yapılmama nedenini ödenek tedariki ve reçete kontrolünün yapılmaması olarak belirten Saydan yaptığı açıklamada, "En büyük sıkıntı İstanbul’da. İstanbul'da bulunan üye ve meslektaşlarımız, Suriyeli mültecilerin reçete bedellerini alamıyor. Eczane eczacılarının sendikası TEİS olarak eczane başına düşen 100 ila 150 bin liralık ödemelerin yetkililer tarafından biran önce yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Ödemelerin yapılmama nedeni, ödenek tedariki ve reçete kontrolünün yapılamamasıdır. Haziran ayı fatura bedelleri ödenek olmadığı için AFAD tarafından bekletilmektedir. 2014 Temmuz-Aralık ayları arasında kesilen fatura bedelleri ise verilen reçetelerin kontrol edilmesi için İstanbul Kamu Hastaneleri sekreterliklerinde beklemektedir. Anadolu ve Avrupa yakasındaki sekreterliklerde bekleyen reçetelerin ilgili ve yetkili kurumlarca bir an önce kontrolünün yapılması gerekmektedir" dedi.

ECZANE HİZMETLERİ AKSAMA NOKTASINDA
Nurten Saydan açıklamasının devamında, "Suriyeli mültecilerin ilaç ihtiyaçlarını karşılayan, faturalarını kesen meslektaşlarımız, ödemelerini alamadıkları için hizmet veremez duruma gelmişlerdir. Eczane başına 100 bin lira ile 150 bin lira arasında AFAD dan alacağını tahsil edemeyen eczacılarımız mağdur olmuşlardır. 2015 yılının ilk ayındayız ve meslektaşlarımız haziran 2014 tarihli fatura bedellerini hala alamamış durumdadırlar" dedi.

ECZACILAR MAĞDUR
Nurten Saydan, üye eczacıların sendikayı arayıp 'Devlete güvenerek Suriyelerin ilaçlarını karşıladık, ama bedelini alamadığımız için mağdur olduk ve eczanelerimiz batma tehlikesi ile karşı karşıya' dediklerini haırlattı.

Saydan, Maliye Bakanlığı'nı konu hakkında bilgilendirdiklerini de belirtirken, "İlgili ve yetkili birimlerden Suriyeli mülteciler tarafından alınan ilaçların bedellerinin, verilen reçete kontrollerinin çabuklaştırılarak, ödenmesini sağlamasını ve eczacılarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" dedi.

 
 

eczacılar
suriyeli
sığınmacılara
verdikleri
ilaç
bedellerini
8
aydır
alamıyor!
Yorum (3)
A.K.
Organize olup ilaç vermesinler.
0
Cevapla
vahdet Nafiz
Eczacı arkadaşlarıma tavsiyem şu olur eğer ödemelerinizi erkenden almak istiyorsanız AFAD tarafından çıkarılmış yönetmeklik ve genelgeleri takip ediniz ve SUT kapsamında değerlendirildiği için verdiğiniz ilaçların muadilinin fiyat analizine dikkat edin, raporlu verilmesi gereken ya da uzman hekim tarafından verilmesi gereken ilaçları verirken dikkat edin. Ben bir ilin fatura değerlendirme biriminde bu işlerde görevli olduğum için sık yapılan hataların önlenmesi açısından DİKKAT demek istedim. Yani suçu hep başkalarında aramayın lütfen.Ayrıca En son çıkan genelge 18.12.2014-4 de ki sevk zincirine dikkatinizi çekmek isterim
0
Cevapla
bülent ciğerci
serbest eczacı olarak hekimlerin en çok imrendiğim yönü birlikte hareket etmeleri ve dayanışma içinde olmalarıdır.her ne kadar doktorlarımız şikayet etsede in iyi dayanışma bu meslektedir.meslek dayanışması olunca ideoloji bir tarafa bırakılıyor.bizde ise meslektaşımı batırayımda parsanın tamamını ben götüreyim düşüncesi vardır,bu görüşte çolan çoğunluk siyah beyaz fotoğraflıdır.hele aile hekimlerinin birlikteliği ise takdir ve tebrik edilecek davranıştır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir