Medimagazin logo

Erkeklerin En Sık Yaşadıkları Cinsel Problem: Erken Boşalma ve İktidarsızlık

Erken boşalma tanım olarak 2 dakikadan kısa süren cinsel birleşmede erkeğin boşalması durumudur. Bu genellikle cinsel hayatın başlangıcı ile birlikte başlar ve uzun süre devam eder. Ancak bazı durumlarda sonradan oluşması da mümkündür. Erken boşalmanın nedenleri net olarak bilinmemekle birlikte bu durumun fizyolojik alışkanlık ve psikolojik boyutunun çok etkili olduğu düşünülmektedir.
Erkeklerin En Sık Yaşadıkları Cinsel Problem: Erken Boşalma ve İktidarsızlık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Emsey Hospital’dan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sarp Korcan Keskin konuyla ilgili görüşlerini aktarıyor.
 
Erken Boşalma Nasıl Tedavi Edilir?
 
Erken boşalma tedavisinde kullanılan çeşitli ilaçlar vardır. Bu tedavinin en önemli noktası hastanın geç boşalmaya fizyolojik olarak alışması ve psikolojik olarak kendine özgüvenini tekrar sağlayacağı noktaya kadar tedavinin devam ettirilmesidir. Bunun için aylarca tedavi etmek gerekli olabilir.
 
Sertleşmenin Olmaması ( Ereksiyon Kaybı, İktidarsızlık) Neden Olur?
 
Ereksiyon olamamanın birçok nedeni vardır. Başka hastalıkların bir yansıması olabileceği gibi psikolojik durumdan etkilenebilir.  Ereksiyon problemi olan kişilerde en sık görülen sebepler kalp hastalıkları, şeker, hastalığı, yüksek tansiyon, damarsal hastalıklar, hormonal bozukluklar ( özellikle erkeklik hormonu olan testosteronun düşüklüğü), kolesterol yüksekliği gibi ek hastalıklar araştırılmalıdır.
 
Ereksiyon Problemi Olanlarda Nasıl Tedavi Yapılıyor?
 
Öncelikle bu soruna yol açan nedenler belirlenmelidir. Eğer iktidarsızlık yaratan hastalık sistemik bir hastalık ise ( ör. Şeker hastalığı), bu hastalığın tedavisi yapılarak sorunun düzelmesi beklenir. Ek bir hastalığın olmadığı durumlarda ise mutlaka psikiyatri bölümü ile görüşülerek tedavi ortak olarak yürütülmelidir. Ereksiyon probleminde birçok medikal ilaç tedavisi mevcut olmakla beraber bu şekilde çare bulunamayan hastalar için çeşitli ameliyatlar da mevcuttur.

 

Erken Boşalma nedir,  Nasıl Tedavi Edilir, Ereksiyon Kaybı, İktidarsızlık,
 
İlaç ile Düzelmeyen Ereksiyon Problemlerinde Ne Tedavi Yapılıyor?
 
Halk arasında mutluluk çubuğu olarak bilinen penis protezleri takılabilir. Penil protez implantasyonu dediğimiz bir operasyon ile penisin sertleşmesi sağlanabilir. Bu protezler 2 farklı türde olabilir. Şişirilebilir tipteki protezlerde sadece ilişki öncesinde bir düğmeye basılarak sertlik sağlanır ve ilişki sonrasında penil eski haline döner. Bükülebilir türdeki protezlerde ise penis her daim rijid ( erekte, sert ) vaziyette durur ancak bu bükülebilir bir protezdir ve cinsel temas öncesi şekil verilip ilişkiye girilebilir.

erken boşalma nedir
nasıl tedavi edilir
ereksiyon kaybı
i̇ktidarsızlık
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir