Medimagazin logo

Eş durumu nedeniyle görev değişikliği yapacak sözleşmeli personel 15 Eylül'de göreve başlayacak

Sağlık Bakanlığı yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre eş durumu nedeniyle görev yeri değişikliğine hak kazanan sözleşmeli personelin 9 – 14 Eylül 2019 tarihleri arasında sigortalı işe giriş bildirgesi ve hizmet sözleşmesi işlemlerinin yapılması için yeni görev yerlerine şahsen başvurmaları gerektiği bildirildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Eş durumu nedeniyle görev değişikliği yapacak sözleşmeli personel 15 Eylül'de göreve başlayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre eş durumu nedeniyle görev yeri değişikliğine hak kazanan sözleşmeli personel 09 – 14 Eylül 2019 tarihleri arasında (14 Eylül dâhil) çalışma düzenine göre beş iş günü aşılmayacak şekilde izinli sayılacağı belirtildi. 

Yapılan duyuruda Sözleşmeli personelin, bu süre içinde sigortalı işe giriş bildirgesi ve hizmet sözleşmesi işlemlerinin yapılması için yeni görev yerlerine şahsen başvurmaları gerektiği kaydedildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Eş durumu nedeniyle görev yeri değişikliğine hak kazananlardan halen aile sağlığı elemanı olarak görev yapanların, aile hekimliği uygulamasından çıkış işlemlerinin ilgili il sağlık müdürlükleri tarafından 02.09.2019 tarihi mesai bitimine kadar ÇKYS/İKYS’den yapılması gerekmektedir. Sözleşmeli personelin; eş durumu nedeniyle yer değişikliği atamaları Bakanlığımızca İl emrine yapılacak olup görev yapacakları hizmet birimleri 12.09.2019 tarihi mesai bitimine kadar İl Sağlık Müdürlüklerimizce belirlenecektir. Sözleşmeli personel 15.09.2019 tarihi itibariyle yeni yerlerinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlayacaktır.

Başvurusu kabul edildiği halde ilan edilen pozisyon sayısının yetersiz olması sebebiyle yerleştirme işlemleri yapılamayanların eş durumu nedeniyle yer değişikliği; başvuru yapılan ilde herhangi bir nedenle boş pozisyon oluşması halinde bir sonraki kura dönemine kadar yeniden başvuru şartı aranmaksızın Bakanlığımızca yapılacaktır." 

sağlık bakanlığı
eş durumu tayini
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir