Medimagazin logo

Fahiş ücret isteyen özel hastanelere para cezası kesilecek

Özel hastanelerin vatandaşlardan fahiş ücret istemesinin önüne geçiliyor. Hastalardan fazla para tahsil eden hastaneye, aldığı paranın 10 katı ceza kesilecek.
Fahiş ücret isteyen özel hastanelere para cezası kesilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu, 1 Ocak 2017 itibariyle özel hastanelerle sözleşme şartlarında değişikliğe gitti. Yeni sözleşmeye göre vatandaşlardan fazla para tahsil eden hastaneye, ilgilinin şikayet etmesi halinde ceza kesilecek. Hastane Sağlık Uygulama Tebliğindeki fiyatın iki katından fazla fiyatta teklifte bulunuyorsa, bunun ALO 170’e bildirilmesi gerekiyor.

Yeni sözleşmeye göre vatandaştan fazla para alınırsa, hastane bunu vatandaşa nakit ödeyecek. SGK da hastaneye 5 kat ceza kesecek. Şayet ödemek istemezse bu 10 katına çıkacak. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni uygulamada herkesin hangi hastaneden ne kadar kesinti yapabileceğini de vatandaşa mesajla bildirecek. TC kimlik numarası girilerek hastanede kayıt açıldığı anda vatandaşın cep telefonuna, “Sizin adınıza hastaneye şu kadar para ödedik” diye mesaj gönderilecek.

Böylece vatandaş ne kadar ödemesi gerektiğini bilecek. Şayet hastane belirtilen rakamdan yüksek ücret almışsa bunu hastaneden geri isteyebilecek. Yetkililer özel hastaneye giden herkesin cep telefonunu sisteme kaydettirmesi gerektiğini ve fazla ücret alınması halinde 170 numaralı telefona şikayet edilmesi gerektiğini belirtiyor. Vatandaşın bu durumu ispat etmesi için faturasını da mutlaka istemesi gerekiyor.

sgk
saglik uygulama tebligi
özel hastane
fark
fazla ücret
Yorum (2)
metin yıldız
hem sutu 10 yıldır arttırma hem de hastadan alınan farka karış...olacak şey değil....ÖZEL HASTANE adı üstünde.....asgari üçret 500 tl iken sut aynı asgari üçret 1400 tl olmuş sut aynı...personelin aldığı üçreti sen mi ödeyeceksin...malzemeler 3 katına çııkmış.....
13
Cevapla
drmstf
Özel hastaneler hala nasıl SGK ile anlaşmasını devam ettiriyor aklım almıyor Ünlü bir özel hastaneye gidip Doçente muayene olacaksın ve devlet bunun için 25 tl ödeyecek hastanede 50 tl talep edecek (maksimum) yani doçenti profesörün muayene ücreti oldu sana 75 tl sen hastadan 15 tl alacaksın özel hastanedende evrgi alacaksın doktorundan da gelir vergisi alacaksın (%35) ne oldu doçent 75 tl ye hasta baktı (hastane karı dahil) hastanın cebinden 65 tl çıktı 75 tlnin 65 ini direk vatandaş ödüyor kalanınıda zaten kesintilerle ödüyor O zaman SGK aradan çekilsin özel hastaneye gönderiyorum diye yapacağı kesintiyi yapmasın o parayı özel sağlık sigortasına versin kafası rahat bir şekilde hastanede yatsın hiç ücret vermeden profesöre doçente muayene olsun
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir