Medimagazin logo

Fransız doktorlardan 'alkole daha fazla vergi uygulansın' çağrısı

Doktorlar, Sağlık Bakanı Agnes Buzyn'e açık mektup yazarak alkol ürünlerine daha çok vergi konulması çağrısında bulundu
Fransız doktorlardan 'alkole daha fazla vergi uygulansın' çağrısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

PARİS (AA) - Fransa'da, aralarında alkol ve bağımlılıkla mücadele derneklerinin yöneticilerinin de bulunduğu doktorlar, Sağlık Bakanı Agnes Buzyn'e açık bir mektup yazarak alkol ürünlerine daha çok vergi konulması çağrısı yaptı.

Doktorlar, Bakan Buzyn'e "Sayın Bakan, Fransız halkını alkole karşı koruyun" başlıklı açık mektup yazdı.

Mektupta, Fransa'da alkolün zararları ve ülke halkının geleceği açısından ortaya koyduğu tehditlere karşı yeteri kadar mücadele edilmediği belirtildi.

Ülkede sigaraya uygulanan vergi artışından sonra sigara fiyatlarının arttığı ve bu sayede 1 milyon kişinin sigarayı bıraktığı belirtilen mektupta, aynı şekilde alkol ve alkol ürünlerine de vergi artışı uygulanması çağrısı yapıldı.

Mektupta, alkol ürünlerine gramajı ölçüsünde ek vergi ve bu ürünlerin internet ortamı dahil reklam ve tanıtımları için de ikinci bir vergi eklenmesi gerektiği kaydedildi.

Fransa'da yılda 49 bin kişinin doğrudan alkol tüketimi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilen mektupta, alkolün, kanser hastalığının ikinci nedeni, 15-30 yaşları arasında ölüm ve erken bunamanın birinci nedeni olduğu bilgileri verildi.

Mektupta ayrıca kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının yarısında alkolün rolü bulunduğu ve yılda 120 milyar avro sosyal zarara neden olduğu da eklendi.

fransa
bagimlilikla mucadele
Yorum (1)
Hasan Akdemir
Alkolün en iyi kullanım alanı bence dezenfeksiyon. İçmeden neşelenemeyen, acılarını unutamayan insanlara, devletin parasını ödediği antidepresanlar daha mantıklıklı gibi.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir