Medimagazin logo

Gaziantep'te özel hastanede yangın: 2 ölü

Şehitkamil ilçesinde özel bir hastanede çıkan yangında dumandan etkilenen 2 hasta yaşamını yitirdi
Gaziantep'te özel hastanede yangın: 2 ölü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GAZİANTEP-Şehitkamil ilçesindeki özel bir hastanesinin bodrum katındaki enerji depolama odasında, aşırı ısınmadan dolayı sabaha karşı yangın çıktı.

Binada oluşan yoğun duman nedeniyle genel yoğun bakım ünitesindeki 25 ve farklı servislerde tedavi gören 10 hasta ile yeni doğan ünitesindeki 45 bebek ve dumandan etkilenen 5 hastane personeli AFAD ve itfaiye ekiplerince tahliye edildi.

Tahliye sırasında yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 hasta yaşamını yitirdi. Tahliye edilen hastalar ile personel, 112 Acil Servis ekiplerince başka hastanelere nakledildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada da Özel NCR Hastanesinde çıkan yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Yaşamını yitirenlerden Örün'ün kanser hastası olduğu, Turgut'un ise kalp yetmezliği bulunduğu öğrenildi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada da Özel NCR Hastanesinde çıkan yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Şahin hastaneye gitti 

Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. 

Şahin, AA muhabirine, yangının ardından İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaştığını söyledi. 

Ardından hastaların hızlı bir şekilde tahliye edildiğini belirten Şahin, "Hamdolsun, özellikle yoğun bakım ünitesindeki bebeklerimizin hepsi çevredeki hastanelere gönderildi. Çok şükür her şey kontrol altında. Olayı ben de takip ediyorum." dedi.  

3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, özel bir hastanede sabaha karşı meydana gelen yangında 2 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili adli soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Hayatını kaybedenlerin otopsi işlemlerinin tamamlandığı bildirilen açıklamada, "Yangının çıkış sebebinin tespiti amacıyla 3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulmuştur. Olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır." ifadelerine yer verildi. 

Hastaneden açıklama

Öte yandan, Özel NCR Hastanesinden yapılan açıklamada, yangının, eksi üçüncü katta bulunan "enerji ana dağıtım panosu kompozisyon bölümündeki aşırı ısınma" nedeniyle çıktığı iddia edildi.

Hastaların güvenliği açısından tüm tedbirlerin alındığı öne sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Yoğun bakımda tedavi gören ve sevk edilen hastalarımızdan M.T'de son dönem kalp yetmezliği olup, tedavisi ancak kalp nakliyle sağlanabilecek durumda olduğundan, hasta hızlı bir şekilde yoğun bakımdan destek tedavileriyle birlikte hastanemizden tahliye edilmiştir. Sevk edilen ikinci hastamız M.Ö. son evre akciğer kanseri olup, genel durumu kötü olan hasta solunum cihazına bağlı olduğu için yangınla ilişkili duman ve dış etkilere maruz kalmamıştır. Transferi sağlanan hastaların sağlıklı ve hızlı bir şekilde hastaneden ayrılışları gerçekleştirilmiştir. Transfer edilen 2 hastamız, sevk edilen hastanede yaşamını yitirmiştir. Sevk edilen diğer hastalar doktorlarımız tarafından ziyaret edilerek, tedavilerinin devamı sağlanmıştır."

Bakan Gül: İdari ve adli tahkikat devam ediyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te 2 hastanın hayatını kaybettiği hastane yangınına ilişkin, "Hem başsavcılığımız hem de valiliğimizce idari ve adli tahkikat devam etmektedir. Yangın ilk olarak eksi üçüncü katta başlamış. Bunun sebebi üzerine çalışmalar devam ediyor." dedi.

Kentteki özel bir hastanede çıkan yangın dolayısıyla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne nakledilen hastaları ziyaret eden Bakan Gül, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gül, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının saat 04.00 sıralarında hastanenin eksi üç katında çıktığını belirterek, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

Bakan Gül, "Yangının çıkış nedeniyle ilgili tahkikat devam ediyor. Yangının çıkışından hemen sonra itfaiye ekipleri olay yerine varmış ve yangını söndürmüşlerdir. 85 vatandaşımız hastaneden alınıp tedavileri devam etsin diye, dumandan etkilenmesin diye başka hastanelere nakledilmiştir. Hastanedeki yangından etkilenerek herhangi bir ölüm ve bundan etkilenme söz konusu olmamıştır. Hem başsavcılığımız hem de valiliğimizce idari ve adli tahkikat devam etmektedir. Yangın ilk olarak eksi üçüncü katta başlamış. Bunun sebebi üzerine çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

gazi̇antep
özel hastane
hastane yangını
Yorum (1)
Nilgün Yalçın
Yenidoğan Ünitesinde 45 hasta! Ilginç! Çok geçmiş olsun.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir