Medimagazin logo

Güler:Diş Hekiminin yapacağı işi yardımcı personel yapamaz

ADANA Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Türkiye’deki tüm okullardaki öğrencilere Sağlık Bakanlığı’nca florlama, vernikleme işlemi yapıldığını, bu işlemlerin çoğunun yardımcı personel tarafından yaptığını söyledi.
Kaynak: HÜRRİYET
Güler:Diş Hekiminin yapacağı işi yardımcı personel yapamaz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana Diş Hekimleri Odası, Ünimed Lazer işbirliği ile 'Muayenehane Pratiğinde Sert ve Yumuşak Doku Lazerlerinin Kullanımı' konulu seminer düzenledi. Seminere Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülletesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Rüya Yazıcı ve Doç. Dr. Esra Ergin ile  Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalından Dr. Volkan Çiftçi konuşmacı olarak katıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın okullarda koruyucu amaçla öğrencilerin dişlerine florlama ve vernikleme işlemini bir kaç yılldır yaptığını hatırlatan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı açılış konuşmasında, "Bakanlığın düşüncesi güzel. Yalnız yapılan iş yanlış. Diş hekimleriyle yapılması gereken bu uygulama yardımcı personel ile yapılamaz. Florlama ve vernikleme yapılacak okula bakanlığa bağlı brimden bir diş hekimi ve 2-3 yardımcı personel gidiyor. Diş hekimi bir sınıfa giriyor yardımcı personeller ayrı ayrı birer sınıflara girip, uygulama yapıyorlar. Bu yardımcı personellerin çocukların ağzına florlama ve vernikleme yetkisi var mıdır? Bu hangi yasa ve yönetmeliğe göre yapılmaktadır? Türkiye de 30 bin dişhekimi bulunmaktadır. Diş hekimlerinin yapması gereken bir işi nasıl oluyorda bütün Türkiye de yardımcı personel üzerinden yürütürsünüz? Ayrıca yapılan bu işlerde çocuk başına düşen çürük sayısı, eksik diş sayısı ve dolgulu diş sayısı azaldı mı?"

Prof. Dr. Rüya Yazıcı, “Restoratif Diş Tedavisi Uygulamalarında Lazer Kullanımı” konusunda, Doç. Dr. Esra Ergin, “Konservatif ve Estetik Diş Hekimliğinde Lazer Uygulamaları” konusunda,  Dr. Volkan Çiftçi ise “Çocuk Diş Hekimliğinde Lazer: Kullanım prensipleri ve klinik uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirirken merak edilen soruları yanıtladılar.

diş hekimliği
adana
fatih guler
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir