Medimagazin logo

Hastane imamı, müdür yardımcısı oldu

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Devlet Hastanesi’nin imamı Halil Bulut, aynı hastanede müdür yardımcılığı görevine getirildi. Bu arada Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yüksel Yeni'nin Bulut'un eniştesi olduğu ve tayinde etkili olduğu öne sürüldü. Dr. Yeni, 12 gündür Bolu’da aile hekimliği konusunda eğiticilik yaptığını belirterek, “Atamadan haberim yoktu. Trabzon'a yeni döndüm” dedi
Hastane imamı, müdür yardımcısı oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Devlet Hastanesi’nin imamı Halil Bulut, aynı hastanede müdür yardımcılığı görevine getirildi. Bu arada Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yüksel Yeni'nin Bulut'un eniştesi olduğu ve tayinde etkili olduğu öne sürüldü. Dr. Yeni, 12 gündür Bolu’da aile hekimliği konusunda eğiticilik yaptığını belirterek, “Atamadan haberim yoktu. Trabzon'a yeni döndüm” dedi.

Daha önceleri Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan il içi atamalar, yeni yasayla valiliklere devredildi. Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde imam olarak görev yapan 42 yaşındaki Halil Bulut aynı hastanede Müdür Yardımcısı oldu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü’nün 2 yıllık İlahiyat Programı’nda öğrenimini tamamlayan Bulut’un diplomasında, ‘Diyanet İşleri Teşkilatı'nda veya din hizmetleri sınıfında çalışanlar için geçerlidir. Başka amaçla kullanılamaz’ denildiği öğrenildi. Halil Bulut’un bu göreve yasalara uygun olmadığı için asaleten atanamadığı, vekaleten baktığı belirtildi.

KENDİ TALİP OLMUŞ

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Halil Bulut, konu hakkında bir açıklama yapamayacağını belirterek, “Ben görev için yazılı başvuruda bulundum. Uygun görüldüm ve bu görevi bana verdiler. Başka bir açıklama yapamam” dedi. Başhekim Mehmet Erdoğan da, Bulut’un müdür yardımcılığı görevine getirilmesinin, verdiği dilekçe üzerine gerçekleştiğini söylemekle yetindi.

ENİŞTESİ İL SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCISI

İmamlıktan Hastane Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Halil Bulut’un eniştesi Dr. Yüksel Yeni’nin Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı olduğu öğrenildi. Atamada etkili olduğu öne sürülen Dr. Yeni, atamanın yapıldığı sırada il dışında olduğunu belirterek, “Ben görevli olarak Bolu’daydım. 12 gün Bolu’da aile hekimliği konusunda eğiticilik yaptım. Trabzon’a yeni döndüm. Atamadan haberim olmadığı gibi kayırmam da söz konusu değildir. Konumum gereği açıklama yapmam da mümkün değil” dedi.


Hürriyet
hastane
imamı
müdür
yardımcısı
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir