Medimagazin logo

Hastane personeli enfeksiyon eğitiminden geçti

Adana Devlet Hastanesi temizlik servisinde görev yapan şirket personeli enfeksiyon eğitiminden geçirildi. Kursu başarıyla tamamlayan 170 personele sertifika ile sınavda ilk üç dereceye giren personele birer altın hediye edildi
Hastane personeli enfeksiyon eğitiminden geçti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ADANA(CİHAN)- Adana Devlet Hastanesi temizlik servisinde görev yapan şirket personeli enfeksiyon eğitiminden geçirildi. Kursu başarıyla tamamlayan 170 personele sertifika ile sınavda ilk üç dereceye giren personele birer altın hediye edildi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Yağcı, çeşitli servislerde görev yapan çalışanların temizlik kurallarına uymasına özen gösterdiklerini, bu konuda çalışanların sürekli olarak başta sağlık bilgisi olmak üzere eğitimden geçirildiklerini söyledi. Başhekim Yağcı, hastane eğitim ekibinin hazırladığı eğitim programı çerçevesinde 170 temizlik firması çalışanının 4 ayrı grup halinde Temel Enfeksiyon Kontrolü ve Adaptasyon Sertifika Programı çerçevesinde eğitildiğini, yapılan sınavda da başarılı olanlara sertifika verildiğini bildirdi.


BAŞARILI PERSONELE ALTIN ÖDÜLÜ

Devlet Hastanesi Eğitim Ekibi'nde görev yapan Dr. Abdülkadir Kökşen devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri, Uz. Dr.A.Çağkan İnkaya mikrop, enfeksiyon, hastane enfeksiyon kavramları personel sağlığı, Uz.Dr.Dürdane Mıdıklı izolasyon, Uz.Dr.Esra Polat laboratuar örneklerin alınması ve taşınması, Dr.Girayhan Yardan iletişim, Mehmet Demirbaş yasal sorumluluklar, iş kanunu, Hemşire Nahide Yümlü el hijyeni, Sosyal Hizmet Uzmanı Nizamettin Polat hasta hakları, Hemşire Seher Tuğal hastane temizliği, özel alan temizliği, sterilizasyon ve dezenfeksiyon, Fizyoterapist Selcen Terbıyık transfer aktiviteleri, bel sağlığının korunması, Uz. Dr. Şaban İncecik tıbbi atık, Uz. Dr. Zeynep Karakaya da hasta taşınması konularında bilgiler verdi.

Kursu başarıyla tamamlayan 150 temizlik şirketi çalışanına sertifikaları ve sınav sonunda ilk 3 dereceye giren personele birer altın hediye edildi. Personele sertifikaları Başhekim Mehmet Yağcı, eğitmenlere temizlik şirketi Genel Müdürü İbrahim Kaya tarafından verildi.

Bu arada devlet hastanesinde görev yapan temizlik şirketi personeli arasında her ay yapılacak değerlendirme ile ayın personeli seçimi uygulamasının da başlatıldığı açıklandı.
hastane
personeli
enfeksiyon
eğitiminden
geçti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir