Medimagazin logo

Hemşire ve doktor arasında 'ezik' kavgası! hemşire 5 bin tazminat kazandı!

İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde yaşanan hemşire-doktor tartışması mahkemeye taşındı. Hakarete varan tartışma için mahkeme, doktorun 5 bin 800 TL manevi tazminat ödemesine hükmetti
Kaynak: HABERTÜRK
Hemşire ve doktor arasında 'ezik' kavgası! hemşire 5 bin tazminat kazandı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 2 yıl önce yaşanan olayda, iddiaya göre, hastanede iğne ucu gibi tıbbi atıkların biriktirildiği kutuya ampul ve cam atık da atıldı. Bunun üzerine Dr. N.Ç., öğrenci stajyerden kutudaki tıbbi malzeme dışındaki atıkları toplamasını istedi.


HEKİMLERE YÖNELİK İLK ÖZEL TV KANALINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Tıbbi malzemelerin toplanırken stajyerin eline batabileceği düşüncesiyle, aralarında hemşire N.P.'nin de bulunduğu çalışanlar tarafından tutanak tutuldu ve durum başhekime bildirildi. Olayın büyümemesi için Dr. N.Ç. ve hemşire N.P.'nin görev yeri değiştirildi. Yaşananların ardından hemşire N.P. ile ameliyathane sorumlusu Dr. C.Y.'yi birlikte gören Dr. N.Ç., kendisi hakkında görüşüldüğü düşüncesiyle N.P.'ye çıkıştı. Gazete Habertürk'ten Mert Neşet Muslu'nun haberine göre Dr. N.Ç., "Benim hakkımda konuşuyorsun. Senin tedaviye ihtiyacın var. Eziksin, geri zekalısın, doktor olmadığın için egolosun" diye bağırdı.

Yaşadıkları üzerine tutanak tutturan hemşire N.P. de suç duyurusunda bulundu. Bayındır Asliye Hukuk Mahkemesi, hemşire N.P.'yi haklı bularak Dr. N.Ç.'nin yasal faiziyle birlikte 5 bin 800 TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

izmir
ezik kavgası
doktor hemşire ilişkisi
Yorum (32)
Hasan Akdemir
Ne zaman bu okumuş kardeşlerim öfkelerine ket vurmayı öğrenip başkalarının tuzaklarına düşmekten kurtulacak.
121
Cevapla
troyka
Eğer gerçekten anlatıldığı gibiyse, ki öyle görünüyor, mobbinge boyun eğmeyip görevinin gereğini yapan hemşire hanımı tebrik ediyor, personelin canını ve sağlığını koruduğu için ona teşekkür ediyorum. Saygınlığımızı sıfatımızla değil, işimizi iyi yaparak elde ederiz.
57
Cevapla
Can Canan
Dr umuzun parası çokmuş heralde..
6
Cevapla
hemşire
aslında hemşireler,sağlık memurları bir iş yavaşlatsa dr lerin zamanında yapması gerekn ancak bu işlerin zamanla hemşirelere ve sağlık memurlarına yüklenmesi den dolayı yaptıkları işleri dr lere verseler artık yapmıyoruz deseler dr tutuşur.hemşireler sağlık memurları sağlığın temel taşıdır dr ler bu arkadaşlar olmadan hiç bir halt yiyemezler artık bir görev tanımı yapılmalı hemşirelr sağlık memurları dr lerin yardımcısı değildir onları ki de bir meslektir. hemşireler sağlık memurları bir iş bırakma eylemi yapsa bir iş yavaşlatma eylemi yapsa bak hastaneler,hastalar ne hale gelir görürsünüz sağlık sadece dr işi değil teşhiş işi değildir bir yarısıda tedavi işidir onuda hemşireler yapar sen istediğin kadar teşhiş koy hemşire tedaviyi yapmazsa bekle ki hasta iyileşsin.bunlara değereimizi kıymetimizi bildirmek gerekir.dr nasıl seçimini yapıp dr olduysa sağlık memuruda, hemşirede mesleğini seçmiştir neden ölçünüz dr olamamış ta ezikmiş te oluyor hemşilirler.ben hacettepe 4 yıllık lisans mezunu hemşireyim isteseydim aldığım yüksek puanla diğer meslekleride seçerdim ama hemşirelik bir anneliktir bir abla dır.pratisyen hekimler iş konusunda bir hemşirenin bir sağlık memurunun eline su dökemezler melun melun bakarlar bir ağır hasta gelse ne yapacağız diye sağlık memurunun eline gözüne bakar.
7
Cevapla
hemşire
o zaman doktor arkadaşlara sormak lazım neden hemşire ile evlenirler ,kendisine eş,çocuklarına anne olsun isterler.madem ezik görüyor.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir