Medimagazin logo

İkinci eczacı şartı: 672 eczacı daha iş sahibi olacak

Reçete ve ciro kriterlerine göre çok iş yapan eczanelere ikinci eczacı çalıştırma zorunluluğu getirilmesinin ardından, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu incelemelerini yaptı
İkinci eczacı şartı: 672 eczacı daha iş sahibi olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca yapılan eczanelerin ciro beyanı ve reçete sayıları incelemesine göre, ülke genelinde 672 eczacı daha istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından 28 Mart'ta Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen değişiklikle, yıllık 80 bin reçete sayısını veya 3 milyon lira ciroyu aşan eczanelere, ikinci eczacı çalıştırma şartı getirildi.

Bunun üzerine Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, İlaç Takip Sistemi üzerinden gelen eczacıların ciro beyanları ve reçete sayılarını inceledi.

AA muhabirinin kurum yetkililerinden edindiği bilgiye göre, ülke genelinde, aralarında yıllık cirosu 50 milyon lirayı bulanların da yer aldığı yaklaşık 25 bin 500 eczane faaliyet gösteriyor.

En yüksek cirolu eczaneler arasında İstanbul ilk sırada yer alıyor. Düzenlemeyle, İstanbul genelinde 244 eczacı işe başlayacak. İkinci sıradaki Ankara'da ise 70 kişi istihdam edilecek.

Beyanlara göre, İzmir'de 58, Kocaeli'de 24, Bursa'da 23, Antalya'da 22, Diyarbakır ile Adana'da 18'er, Gaziantep, Trabzon ve Balıkesir'de 12'şer, Konya'da 11, Şanlıurfa'da 9, Şırnak ve Ağrı'da 3'er eczacı daha çalıştırılacak.

Toplam 47 ilde, 672 eczacının istihdamı sağlanacak.

- İkinci eczacı çalıştırmayanların ruhsatına iptal

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, il sağlık müdürlüklerine ikinci eczacı çalıştırması gereken eczaneleri bildirerek, konunun takibini istedi.

Yönetmeliğe göre, eczaneler tarafından ikinci eczacılar 30 gün içinde işe başlatılacak ve bu kişiler il sağlık müdürlüklerine bildirilecek. Aksi durumda il sağlık müdürlükleri eczacıyı uyararak, 30 gün süre verecek. Buna rağmen istihdamı sağlamayan eczacının ruhsatı önce 30 gün, bu süre sonunda da yükümlülüğünü yerine getirmezse süresiz askıya alınacak.

ikinci eczaci
turkiye ilac ve tibbi cihaz kurumu
Yorum (4)
aydin sinal
dünyada,en azindan bati dünyasinda hicbir eczehanede iki eczaci calismaz,3-4 eczaci kalfasi( almanyada hepsi kadindir,daha erkek kalfa görmedim) calisir,hersey planli programli yapildigi icin 10 -20 sene sonra kac eczeciya ihtiyac olacagi bellidir,o kadar talebe fakülteye alinir.türkiye gibi her talebeye bir fakulte sonra saldim cayira mevlam kayira olmaz.ne yazikki 10 seneye kalmaz hekimlerinde düsecegi durum bu,simdi hukuk,kimya,pedagoji mezunlarinin düstügü durum, türkiyenin eczacilik fakülteleri gelecek 10 senede hic talebe almayip simdiki mezunlarla idare eteseler yeterli olur,nigdedeki eczehane sayisi frankfurtaki eczehane sayisina esit,gerisini anlayin.
12
Cevapla
atif
temel sıkıntı bir eczanede 1 eczacıda olsa 5 eczacıda olsa hiçbirinin işe gitmemesi. eczaneyi kalfaya teslim edip tatil yapması. ve trilyonlarca para kazanılması. türkiyenin hem en kolay basit mesleği hem de en çol para kazandıran mesleği. bir de neye isyan ediyorlar anlamadım
7
Cevapla
bülent
atıf bey uzaktan atmayın. bir kaç saçma eczacının yaptığını (onlarda şu anda battılar çoğu) tüm eczacılara mal etmeyin sizin işinizi hemşireler teknikerler yapıyo işinize bakın. Aydın hoca birşeyide bilme be kendi dalında yorum yap.
13
Cevapla
Ahmet Yaşar
Bizim aile sağlığı merkezine komşu 3 tane bayan eczacı var çoğu zaman eczaneye gelmezler gelirlersede saat 10 dan sonra gelirler hepsininde lüks arabası evi var maşallah.Kalfa çırak kızları 3 kuruşa çalıştırıyorlar.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir