Medimagazin logo

Kanada'da doktorlar: Maaş artışımızı iptal edin, diğer sağlık çalışanlarının durumunu iyileştirin

Kanada'da 500'den fazla doktor, tıp öğrencisi doktorlara yapılan maaş artışını protesto etti. İmza toplayan doktorlar, şu açıklamayı yaptı: "Quebec doktorları, doktorlara verilen maaş artışlarının iptal edilmesini ve sistem kaynaklarının sağlık çalışanlarının iyiliği için dağıtılmasını ve Quebec halkına layık sağlık hizmetlerinin sağlanmasını istiyoruz"
Kanada'da doktorlar: Maaş artışımızı iptal edin, diğer sağlık çalışanlarının durumunu iyileştirin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kanada'da, 500'den fazla doktor ve sakin ile 150'den fazla tıp öğrencisi, maaş artışlarını protesto etmek için imza topladılar.

CNBC'de yer alan habere göre; topladıkları imzanın metninde şu bilgiler yer alıyordu: "Güçlü bir kamu düzenine inanan Quebec (Kanada'da bir eyalet)'te yaşayan doktorlar, tıp federasyonlarımızın yaptığı son maaş artışlarına karşı çıktık."

Grup, hemşireler ve hastalar mücadele ederken, onların aldığı yüksek maaşın rencide edici olduğunu söyledi.

Bildiride şu cümlelere yer verildi: "Hemşirelerimiz, büro elemanlarımız ve diğer profesyoneller çok zor çalışma koşullarıyla karşı karşıya kaldıklarından bu artışlar daha da şok ediyor, ancak hastalarımız gerekli servislere yeterince ulaşamıyor. 


Biz, Quebec doktorları, doktorlara verilen maaş artışlarının iptal edilmesini ve sistem kaynaklarının sağlık çalışanlarının iyiliği için dağıtılmasını ve Quebec halkına layık sağlık hizmetlerinin sağlanmasını istiyoruz."

kanada
quebec
Yorum (11)
Nilgün Yalçın
Bravo doğrusu iyi yapmışlar. Doğru düzgün ücret alamayan insanlar yaptıkları işi de sahiplenmiyorlar, kendilerini geliştirmeye de çalışmıyorlar. İş bitse de eve gitsek diye ööööyle saate bakıp duruyorlar ne yazık ki.
10
Cevapla
Cumhur Hekim
Keşke Kanada da çalışan bir hekimin maaşı da haber de belirtilseymiş.Ben de aylık 10 bin dolar maaş ile çalışsaydım benden alın taserona verin derdim.
18
Cevapla
mecburi
Yani? Keşke bu arkadaşların maaşlarını yaşam standartlarını da yazsaydınız. Türkiye’de bir hekim çalışırken yoksulluk sınırında emeklilikte ise açlık sınırının biraz üstünde bir maaşa sahip.(Türk-İş verileri) Sayın editör bu haberlerin yanında örneğin TTB'nin 14 Mart Acil Taleplerini, 11 Mart'ta talepler için Ankara Hekim Buluşması haberlerini de sitenizde görmek istiyoruz... Sağlık meslek örgütleri, 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla acil olarak karşılanması gereken taleplerini açıkladı. Basın açıklamasına hekim milletvekilleri Ali Şeker, Gaye Usluer, Aytuğ Atıcı, Ceyhun İrgil, Candan Yüceer, Niyazi Nefi Kara, Erkan Aydın, Behçet Yıldırım ve Mehmet Bekaroğlu da destek verdi. Türk Tabipleri Birliği(TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Dev-Sağlık İş, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği adına yapılan açıklamayı Prof. Dr. Raşit Tükel kamuoyu ile paylaştı. Sağlık çalışanlarının talepleriyle ilgili olarak yıllardır Sağlık Bakanlığı ve hükümet yetkilileri tarafından sözler verildiğini ancak bu sözlerin tutulmadığını belirten Tükel, “14 Mart’ta artık vaat dinlemek istemiyoruz. Taleplerimiz acil olarak yerine getirilsin istiyoruz.’ ’diye konuştu. Tükel, sağlık çalışanlarının acil taleplerini şöyle sıraladı • Sağlıkta şiddet yasa tasarısı ve fiili hizmet zammı (yıpranma) yasa değişikliği önerisi bekletmeksizin yasalaşmalı, • Sağlık çalışanlarının ücretleri ve emeklilik aylıkları insanca yaşamaya izin verecek şekilde düzenlenmeli,
110
Cevapla
hakan
kanadaya nasıl gidebiliriz?
20
Cevapla
esatb
Kanadada vergileri öncesi bir endokrincinin yıllık maaşı 500.000 dolar. vergi sonrasında sanırım 300-350.000 dolar. bu endokrinciler için; eminim bir cerrahın maaşı 500.000 üzeridir.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir