Medimagazin logo

KBB uzmanı seyir halindeki uçakta doğum yaptırdı, 'film gibiydi' dedi

Doha’dan Bangkok’a sefer yapan uçakta bulunan hamile bir kadının sancısı tutunca, uçakta bulunan kadın doktor Alyona Zelenina, bebeğin doğumunu gerçekleştirdi. Yerel medyaya konuşan Zelenina, yaşadığı olayı "Film gibiydi" diyerek tarif etti.
Kaynak: DHA
KBB uzmanı seyir halindeki uçakta doğum yaptırdı, 'film gibiydi' dedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

DOHA-Katar’ın başkenti Doha’dan, Tayland’ın başkenti Bangkok’a sefer yapan Katar Havayolları’na ait yolcu uçağında bir hamile kadının sancısı başladı. Kabin görevlilerinin durumu fark etmesi üzerine kaptan pilot, uçakta doktor olup olmadığını sordu.


Uçakta tıbbi müdahale tartışması


50 yaşındaki kulak burun boğaz uzmanı doktor Alyona Zelenina, doktor olduğunu belirterek hamile kadının doğum yapmasını sağladı. Zelenina, yaşadığı olayı "Film gibi" diyerek tarif etti.


'Uçakta doktor var mı' anonsunda hekimlerin hukuki durumu nedir?


"Doğum yapan kadın ellerimi öptü"

Yerel medyaya konuşan Zelenina, uçakta doğum için eldiven, ilk yardım çantası ve benzeri tıbbi malzemelerin bulunduğunu belirtti. Kabin görevlilerine direktif verdiğini belirten Ukrayna vatandaşı Zelenina, uçakta Arapça ve Ukraynaca bilen yolcuların tercüman olarak grev yaptığını söyledi.


'Uçakta Doktor Var mı Anonsu'na cevap vermemek nasıl bir hukuki yaptırım doğurur?


Zelenina, 23 yaşındaki annenin, bebeğin doğumundan sonra kendisine sarıldığını ve ellerini öptüğünü söyledi.

 

doha
bangkok
doktor
ucak
Yorum (2)
Port
Doktorlardan uçak parası alınmadığı için dr görevini yapmazsa suç olur.duyda inanmayın.sesinizi çıkarmayın.
6
Cevapla
shoulder dystocia
zaten adı üstünde normal spontan vaginal doğum , kimsenin yaptırmasına gerek yok kendi doğuyor, bazen yetişemediği için takside doğuyor.sorun normal spontan olmayan doğumlar, yani bütün doğumlar aynı değil.(ülkemizdeki hakim, savcı ve doğum doktoru olmadığı halde doğum bilirkişiliği yapanlar için bilgilendirme)
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir