Medimagazin logo

Kurumlararası farklılıklar ele alınacak

Türk Dermatoloji Derneği(TDD)tarafından düzenlenecek 9.Dermatoloji Kış Okulu, 7-11 Aralık tarihlerinde, Antalya’da gerçekleştirilecek. Kongrede kurumlararası farklılıkların asgari düzeye indirilmesi başta olmak üzere, deri hastalıkları teşhisi ve tedavisi konusunda bilgi ve deneyimlerin paylaşılması amaçlanıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kurumlararası farklılıklar ele alınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TDD Başkanı Prof. Dr. Güneş Gür Aksoy Medimagazin’e yaptığı açıklamada,  deri hastalıklarının toplumda çok sık görülmesi ve çevresel nedenlerle de giderek artmasının önemli bir halk sağlığı sorunu oluşturduğunu söyledi.

Türkiye’de dermatoloji alanında uzmanlık eğitimi veren 130’dan fazla kurum bulunduğunu ve her yıl yaklaşık 70 hekimin dermatoloji uzmanı olmaya hak kazandığına dikkat çeken Aksoy, “TDD yürüttüğü ve desteklediği birçok çalışmayla ülkemizde dermatoloji eğitiminin geliştirilmesi için çaba göstermektedir” dedi.

Aksoy, ‘’TDD yönetim kurulu ile eşgüdüm içerisinde çalışan ancak bilimsel olarak özerk olan Türk Dermatoloji Yeterlik Yürütme Kurulu’nun uzmanlık öğrencilerinin almalarının zorunlu olduğu asgari eğitim standardını belirlemek, yeterlik eğitimine katkıda bulunmak, dermatoloji yeterlik sınavı yaparak dermatoloji uzmanlarının ülkemizde ve diğer ülkelerde eşit eğitim düzeyinde olmalarını sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu Eğitim Programlarını Geliştirme Komisyonu tarafından gerçekleştirilen Dermatoloji Kış Okulu projesinin önemine dikkat çeken Aksoy, şöyle davem etti:

“Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Dermatoloji Kış Okulu, geleneksel olarak yılda bir kez, Aralık ayında ve 4 günlük bir eğitim şeklinde gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde verilen tıpta uzmanlık eğitimi, kurumların eğitici kadroları, altyapı olanakları, hizmet verdikleri bölgenin tıbbi ve sosyokültürel özellikleri gibi etkenlerden dolayı bölgesel farklılıklar göstermektedir.''

Kurumlar arası farklılıkların asgariye indirilebilmesi, eğitimin standardizasyonu, bilgi ve beceri eğitiminde oluşabilecek eksikliklerin giderilmesine yönelik olarak düzenlenen Dermatoloji Kış Okulu’na; dermatoloji alanında ihtisas yapan, tıpta uzmanlık eğitiminin üçüncü ve dördüncü yıllarında bulunan uzmanlık öğrencileriyle, bir yıl içinde dermatoloji uzmanı olan ve daha önce Kış Okulu’na katılmayan hekimler davet edildi..

Kış okulunun giderleri TDD tarafından karşılanacak

Türkiye’nin değişik bölgelerinden belirtilen koşulları sağlayan 60 dermatoloğun  katılacağı toplantının konaklama dahil giderlerinin de herhangi bir sponsor desteği olmadan TDD tarafından karşılanacağına dikkat çeken Aksoy, şunları kaydetti:

“Katılımcılar eğitim ve konaklama için hiçbir ücret ödememekte, hiçbir endüstri desteği kabul edilmemekte ve tüm giderler Türk Dermatoloji Derneği tarafından karşılanmaktadır. Eğitimciler kendi çalışma alanlarında ve eğiticilik becerileri konusunda yetkin, ülkemizin tüm coğrafi bölgelerindeki üniversite ile eğitim ve araştırma hastanelerinde aktif eğitici sıfatını taşıyan hekimlerden oluşmaktadır.

Programda teorik dersler, beceri hedeflerinin kazandırılmasına yönelik ve işlemlerin doğrudan katılımcılar tarafından gerçekleştirildiği atölye çalışmaları, katılımcıların “Key pad” yardımı ile katıldıkları “Tanınız nedir?” oturumları bulunmaktadır. Eğitim, karşılıklı etkileşimin daha rahat olabilmesi açısından grubun üçe bölünmesi ile oluşturulan 20’şer kişilik 3 ayrı gruba dönüşümlü olarak ve interaktif sunum teknikleri kullanılarak verilmektedir.”

En iyi 3 sunum ödüllendirilecek

Aksoy, katılımcıların sunum becerilerini geliştirmelerini sağlamak ve süreçte “eğitici” olarak da yer almalarını sağlamak için olgu sunumlarına yer verildiğini belirterek, “Katılımcılar, kliniklerinde izledikleri, eğitici ve sıra dışı buldukları bir olgularını sunmakta ve en iyi üç sunum ödüllendirilmektedir. Her bir sunum için katılımcılardan alınan geri bildirimler aynı gün içinde eğitimcilere iletilmektedir” dedi.

 

dermatoloji
kış okulu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir