Medimagazin logo

“Kutup Yıldızları” Serebral Palsi Riskli Bebeklere Işık Oluyor

Allergan ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) iş birliği ile, gerekli rehabilitasyon desteğine ulaşamayan, maddi durumu sınırlı olan ailelerin, orta ve ağır düzeyde engelli olma riski taşıyan 0 - 3 yaş arasındaki bebeklerinin gelişimlerine destek sağlamayı planlıyor. Kutup Yıldızları isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 30’a yakın bebek ve ailelerine destek sağlanması düşünülüyor
“Kutup Yıldızları” Serebral Palsi Riskli Bebeklere Işık Oluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kutup Yıldızları Projesi’nin tanıtımı için geçtiğimiz günlerde TSÇV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dilek Sabancı, TSÇV Genel Direktörü Nigar Evgin ile Allergan Avrupa Bölge Başkanı James Greenhalgh’ın ev sahipliğinde, Serebral Palsili bir çocuk annesi olan Ceyda Düvenci’nin de katılımıyla düzenlenen toplantıda projenin detayları aktarılırken, Serebral Palsi farkındalığı için hazırlanan videolar da paylaşıldı.

Erken teşhis ile büyük oranda gelişim

Toplantıda Kutup Yıldızları Projesi ile erken dönemde tespit edilen Serebral Palsi açısından riskli bebeklerin erken müdahale programına alınarak, ileride oluşabilecek engel seviyelerinin azaltılması ve bebeklerin gelişim potansiyellerine ulaşabilmesi hedeflendiği söylendi. Bununla birlikte, riskli bebeklerde erken teşhis ve erken müdahalenin öneminden hareketle, ayrıca bu konuda toplumda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını ifade eden Allergan Avrupa Bölge Başkanı James Greenhalgh şu açıklamalarda bulundu:

“Allergan olarak sağlık ve güzelliği buluşturan yenilikçi ürünlerle; Türkiye’de göz sağlığı, medikal estetik, nörolojik bilimler ve ürolojiden oluşan alanlarda hizmet veriyoruz. Kutup Yıldızları projemiz toplumla kurduğumuz bir köprü olması açısından bizim için büyük bir önem taşıyor. Serebral Palsi gibi Türkiye’de dünya ortalamasının üstünde görülen toplumsal bir soruna işaret ediyor olmak en önemli önceliklerimizdendi. Özellikle yüksek risk grubunda bulunan prematüre bebeklerde, erken dönemde teşhis edilerek fizyoterapi ve rehabilitasyon açısından erken müdahaleye başlandığında büyük oranda gelişim sağlanabiliyor. Kutup Yıldızları Projesini kendi imkanları ile gerekli rehabilitasyon desteğine ulaşamayan ailelerin Serebral Palsi açısından riskli bebeklerine destek olmak amacı ile hayata geçirdik. Proje adımızı belirlerken ise yön gösteren ve en parlak yıldız olan Kutup Yıldızı’ndan ilham aldık. Serebral Palsili çocuklar bazen bir gülümseme, bazen bir adım, küçücük bir kelimeyle ailelerinin gözünde bir yıldız gibi parlıyor ve onlara yön gösteriyor. Destek sağladığımız her biri birer Kutup Yıldızı olan bebeklerin konuştukları, ilk adımlarını attıkları, desteksiz yürüyebildikleri ve hayata karıştıkları o değerli anların hayalini kuruyoruz” dedi.

“2018 sonuna kadar 30 bebeği programa dahil etmeyi hedefliyoruz”

TSÇV Genel Direktörü Nigar Evgin, dünyada her 1000 bebekten ortalama 2'sinin Serebral Palsili olarak dünyaya geldiğine dikkat çekerek, Türkiye’de ise bu oranın binde 4’ün üzerinde olduğunu belirtti. Evgin sözlerine şöyle devam etti:

“Serebral Palsiden etkilenen çocukların kimisi konuşamıyor, kimisi yürüyemiyor, kimisi de görme bozukluğu yaşıyor. Pek çok araştırmada 0-3 yaş arası erken dönem deneyimlerinin beyin gelişiminde çok önemli yer aldığını, bu dönemde gelişimin oldukça hızlı olduğu belirtiliyor. Bu sebeple erken müdahale programımız doğumdan üç yaşına kadar olan dönemi kapsıyor. Erken müdahale ile bu bebeklerin hayatında fark yaratabilmek mümkün. Kutup Yıldızları projesi kapsamında, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nda programa alınan bebekler bu yıl içinde toplam 1.320 seans rehabilitasyon alacaklar. 2018 sonuna kadar 30 bebeği bu programa dahil etmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

serebral palsi
sosyal sorumluluk
kutup yıldızları
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir