Medimagazin logo

Mahkemeyi kazanan tıp merkezi yeniden açılıyor

Kahta'da SGK tarafından alacakları ödenmediği için kapılarına kilit vurulan Özel Kahta Güven Tıp Merkezi, yeniden hizmete açılıyor.
Mahkemeyi kazanan tıp merkezi yeniden açılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


ADIYAMAN (İHA)- Özel Kahta Güven Tıp Merkezi Sahibi Dr. Kadir Voral, konu hakkında yaptığı açıklamada, "23 Eylül 2011 tarihinde SGK'nın hesaplarımıza bloke koyması nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, tıp merkezimizi kendi aldığımız bir kararla geçici olarak kapatmıştık. Tıp merkezimizi kapattıktan sonra tüm kanuni haklarımızı kullanarak yapılan bu haksızlık karşısında haklı bir şekilde durarak yasal süreci yakından takip ettik. Nitekim, 15 Aralık 2011 tarihinde Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi, bize karşı yapılan bu sürecin haksız olduğuna ve tıp merkezimiz üzerinde olan bütün blokelerin kaldırılmasına karar verdi. Biz de mahkemenin vermiş olduğu bu doğru karar neticesinde tıp merkezimizi tekrar Kahtalıların hizmetine sunmaya karar verdik" dedi.

2009 yılından beri verdiğimiz hukuk mücadelesinde haklı olduklarını ifade eden Dr. Voral, "2009 yıllında uzman doktor olarak çalışan bir doktorumuz maaşına zam istemişti. Sözleşme gereği bunu reddettiğimiz için bu doktorumuz tıp merkezini tanıdıkları aracılığıyla kapattıracağını söylemişti. Görevi kötüye kullanma ve sözleşmeye uymadığı için adı geçen doktorumuzu mahkemeye verdik. Bu doktor da savcılığa hakkımızda suç duyurusunda bulunmuştu. Yalan yanlış iftiralarla dolu bu dilekçeye istinaden, Kahta Savcılığı aleyhimize soruşturma başlatmıştı. Bu nedenle SGK hesaplarımıza bloke koymuştu. Biz de çalışanlarımızın maaşlarını ödeyemediğimiz için tıp merkezimizi kapatma kararı almıştık. Aradan geçen üç aylık süre zarfında devam eden mahkeme bizim haklı olduğumuza karar vererek, hesaplarımız üzerinde bulunan blokeleri tamamen kaldırdı. Alınan bu doğru kararın gururu ve heyecanı ile tekrar tıp merkezimizi hizmete açmaya karar verdik. Bu ay sonuna kadar tıp merkezimizdeki çalışmalarımızı tamamlayıp halkımıza tekrar hizmet vermeye başlayacağız. Bu karara bizden çok vatandaşlarımız ve çalışanlarımız sevindi. Kahta Güven Tıp Merkezi'nde çalışan 50 civarında personelimiz vardı. Bu personelimizin her birisinin bakmak zorunda olduğu aileleri vardı. Kısacası buradan yüzlerce kişi geçimini sağlıyordu. Bunun yanında her ay yaklaşık 12 bin kişi tıp merkezimizde tedavi oluyordu. Şehir merkezinde olduğumuz için ulaşımda da herhangi bir problem yaşanmıyordu. Şimdi tıp merkezimizin yeniden açılacağını duyan vatandaşlarımız bizi arayarak mutluluğumuzu ve sevincimizi paylaşıyorlar. Bize bu süreçte destek veren basınımıza, halkımıza ve dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

mahkemeyi
kazanan
tıp
merkezi
yeniden
açılıyor
Yorum (1)
Nazif Yavaş
Çok sevindirici bir olay Kahta,za ve Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir