Medimagazin logo

Olmayan cihazla MR çektiler

Kahramanmaraş merkezli düzenlenen 'Şifa' operasyonunda SGK'yı bir yılda yaklaşık 5 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen ve "evrakta sahtecilik" iddiasıyla gözaltına alınan 14 doktor, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: SABAH - SIRIBERK ARSLAN
Olmayan cihazla MR çektiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kahramanmaraş'ta ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Elbistan ilçesindeki Özel Elbistan Nehir Hastanesi'nin sahte evrakla devleti dolandırdığını belirledi. Yapılan incelemede hastanenin yönetici ve doktorlarının, kentte yaşayan yaklaşık 10 bin kişinin vatandaşlık numaralarını ele geçirerek, her ay belli bir bölümünü hastaneye müracaat edip, çeşitli tedaviler uygulandığı şeklinde evraklar düzenlediği tespit edildi.

3 AY İNCELEME, 11 İLDE 14 GÖZALTI
Yaklaşık 3 aydır detaylı inceleme yapan polis, yüzlerce sahte hastaya cihaz olmadığı halde MR çekildiği, sahte reçetelerdeki ilaçların hastane içindeki eczaneden alınmış gibi gösterildiğini belirledi. Bu yolla son bir yılda SGK'nın 5 milyon lira dolandırıldığını tespit eden polis, Elbistan merkezli 11 ilde düzenlediği "Şifa" adı verilen operasyonda 14 doktoru gözaltına aldı. Şüpheliler "dolandırıcılık ve belgede sahtecilik' suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheli doktorlar adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 4 doktorun ise yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.
 

dolandırıcılık
özel hastane
kahramanmaraş
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir