Medimagazin logo

Optimed Hastanesi İnvaziv Kardiyolog ekibi tarafından tek cihaz ile 3 işlem

C.R.T (Cardiac Resenkronizasyon Therapy) uygulaması 61 yaşında erkek hastaya, hastanemiz İnvaziv Kardiyoloji Ünitesinde Dr. Ekrem Pınar ve Dr. Göksel Açar ve ekibi tarafından başarı ile gerçekleşmiştir.
Optimed Hastanesi İnvaziv Kardiyolog ekibi tarafından tek cihaz ile 3 işlem
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastalar, başta kalp krizi nedeni ile muhtelif kalp kası ve kapak hastalıkları yüzünden kalp yetmezliğine girerler. Kalp yetmezliği 4 seviyedir. Kabul edilebilir seviyeden terminal (ileri) seviyeye kadar, terminal seviyenin tedavisi elektif İnvaziv C.R.T.’dir. Bu seviyedeki kalp yetmezliklerinde, kalp odacıklarının uyarılması ve kasılması normalde olduğu gibi senkronize olmaz. İleri evreye girmeye sebep olan desenkronizasyona ilaçlar fayda etmez olur. İşte bu sürecin donanımlı tedavisi iki odacıklı, üç yollu kalp pili takılmasıdır (C.R.T). Böylece hastanın yaşam konforu tekrar sağlanmış olur, ani ölüm riskinden ve kalp durmasından korunmuş olur. 
C.R.T. Cihazı
1. Kalbin pompa gücünü, kasılma gücünün verimini arttıran JENARATÖR
2. Ani ölüme yol açan, fetal aritmilerden koruyan defibilatör 
3. Kalp bloğu ve nabız sayısı düşüklüğünü engelleyen kalıcı kalp pili.
Yukarıda bahsedilen üç işlemi yapan ana parça, hastanın sol göğüs üstü omuz altı bölüme, kas üstüne gelecek şekilde deri altına cep yapılarak yerleştirilir. Sonra cihazın bağlantıları (elektrotları) sağ karıncığa, sağ kulakçığa, koroner sinüs yoluyla sol karıncığa yerleştirilir. C.R.T. cihazı koordineli olarak çalışmaya başlatılır. 
Hastamızda olduğu gibi bu tür hastalarda güncel ve efektif yaklaşımı hastanemizde ilk kez başarılı bir şekilde uygulayan, hastayı sağlığına kavuşturan, hastaya tekrar hayat konforu sağlayan, hastanemizde bilimsel kaliteyi artıran İnvaziv Kardiyoloji ekbine iyi ki varsınız diyoruz. 

optimed hastanesi
dr. göksel açar
dr. ekrem pınar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir