Medimagazin logo

Özellere: Yüksek Ücretli Kadro Transferi Yapmayın

MÜSİAD Sektör Kurulları tarafından düzenlenen, “Sağlık Sektör Zirvesi 2013" Ankara'da gerçekleştirildi. MÜSİAD Ankara Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda "Sağlık Sektöründe Gelecek Vizyonu" masaya yatırıldı.
 Özellere: Yüksek Ücretli Kadro Transferi Yapmayın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sektör Zirvesi'nde Sektöre ilişkin iki önemli uyarı geldi. Uyarılardan biri kadro diğeri ise denetimlerle ilgiliydi. 

"Sağlık Sektör Zirvesi 2013"e, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Tonguç SUGÜNEŞ, Lokman Hekim Hastanesi Genel Müdürü İrfan GÜVENDİ, T.C Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Saim KERMAN ve T.C Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan ŞENCAN konuşmacı olarak katıldı.

Yüksek Ücretli Kadro Transferi Yapmayın 
Toplantıda konuşan Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan ŞENCAN Tıp Merkezlerinden, Hastaneye dönüşen kurumlara kadro satın almama uyarısı geldi.   
ŞENCAN, Kadro sıkıntısı çelen Tıp Merkezleri ve Hastanelere yüksek ücretle kadro transfer etmelerinin kendilerine bir fayda sağlamayacağını ve iki üç yıl içinde Türkiye'de kadro fazlalığı olacağını söyledi. ŞENCAN, beş yıl içinde ise 12 bin hekimin sağlık sektörüne dahil olacağı bilgisini de katılımcılara aktardı.

Bayramdan Sonra Denetimler Arttırılacak
Toplantıda sektöre ilişkin bir uyarı da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Saim KERMAN'dan geldi. KERMAN, Sağlık Sektöründe yeralan firmalara uyarıda bulunarak bayram sonrası güçlendirdikleri kadrolarla denetimleri arttıracaklarını, piyasadan numune toplanarak ürün kalitelerinin denetleneceğini söyledi. 

Toplantı sonrası tüm katılımcı bürokratlar, ekonomi bakanlığının Sağlık Sektörüne daha fazla kaynak aktarması konusunda mutabık kaldıklarını açıkladılar.

özellere:
yüksek
ücretli
kadro
transferi
yapmayın
Yorum (6)
Kadın dogum
5 yıl sonra 12000 hekim... Evet artık işsiz hekimler derneğini kurmak için altyapı çalışmalarını yapmak gerekiyor. Sayın başbakanımız kayseri şehir hastanesinin temel atma töreninde yapmış olduğu konuşmada bir konuya değinmişti '' benim devlette çalışan inşaat mühendisimle doktorun ne farkı var'' işte bu sözü hiç unutamıyorum yavaş yavaş maaş olarak da statü olarak da işsizlik olarak da diğer meslek gruplarıyla aynı pozisyona geleceğiz.. Doktorluğun hiçbir şekilde ne saygınlık ne itibar ne de maddi getirisi kalmayacak. Cenabı ALLAH bunu görüyor ben hakkımı helal etmiyorum o kadar uykusuz geceler geçirdim ahirette bunu soracağım ..
0
Cevapla
mehmet akdemir
sayın genel müdürüm,sizin verdiğiniz kadroları aradaki aracılarla fahiş fiyattan satıyorlar:Bu duruma müdahale etmeniz, aracı kurumları kaldırıp, kadroları sizin dağıtmanız gerekir,korkunç bir rant oluşmuş durumumda.aracıların arada kazandıkları paraların maliye takipleri nasıl yapılıyor bunu da bilmek imkansız.her aracıda biz bunu bakanlıkta halderiz diyorlar kime güveniyorlar bilmem........
0
Cevapla
timur
Allah başınız varken ayağınıza TAŞ düşürmesin.. Allah geçmişlerinize çabuk kavuştursun.. AMİN
0
Cevapla
ht
bizler MÜSİAD'a bile konu olmuşuz ya vay halimize! müstakil SANAYİCİ ve İŞ ADAMLARI derneği! sahi bizim sağlık hizmeti sanayii işi mi,yan sanayii işi mi,ağır sanayiye mi giriyor?ne iş? iş adamları da bizim işlere dahil olduğuna göre biz ne iş çeviriyoruz sahi? üstelik bu kepazelik yetmez ama evet... müdürümüz beyimiz ifade buyurmuşlar... bunlar için iyi bile olsalar çok para vermeyin değmez!yazık paranıza... tabela fakültelerden tabela hekim yetiştiriyoruz dörtnala! az kaldı yetişecekler tarlada kabak gibi! yaptığımız nerde çokluk orda b.kluk hesabımıza göre kıymetleri kalmayacak zaten yakında! onlar ayağınıza gelip sizden iş dilenecek! az kaldı birazcık sabredin.. acele edip paranıza yazık etmeyin diyor yani değerli iş adamlarımıza... yani pis ve organize işler peşindeler bunlar... emekliliği(ki o da ölüm) beklerim, vay benim emeklerim... vay halimize......
0
Cevapla
kamil ömür
ht ne güzel yazmışsın sevgili kardeşim.Durumu çok güzel özetlemişsin.Kaliteli hekim mi oda ne ? Ne gerek var canım ? Zaten gelen hasataların büyük çoğunluğu eften püften hasta karşısına çıkarırsın eften püften doktoru olur biter.Hsata ile beraber tedavi protokolünü oluştururlar.Doktorum sen bana bir antibiotik yaz artı bir ağrı kesici alayım ha birde burun spreyi yaz burnum bugünlerde çok tıkanıyor.Başüstüne sevgili hastam.Reçeteyi kapatıyorum var mı başka istediğin ilaç ?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir