Medimagazin logo

Prof. Dr. Bilgiç: Dünya'daki hızlı değişime ayak uydurmak gerekiyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, bilimsel ve teknolojik ilerlemelerden en çok etkilenen alanlardan birinin yükseköğretim olduğunu belirterek, dünya'daki hızlı değişime ayak uydurmak gerektiğini söyledi
Prof. Dr. Bilgiç: Dünya'daki hızlı değişime ayak uydurmak gerekiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SAMSUN(CİHAN)- Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, bilimsel ve teknolojik ilerlemelerden en çok etkilenen alanlardan birinin yükseköğretim olduğunu belirterek, dünya'daki hızlı değişime ayak uydurmak gerektiğini söyledi.

OMÜ Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADEK), Akademik ve İdari Birimler Kalite Geliştirme Ekipleri Toplantısı yaptı. Dünyadaki akademik ve bilimsel gelişmeler ile üniversite eğitim sisteminin tartışıldığı toplantıya çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, Dünya'daki hızlı değişime ayak uydurmak gerektiğini söyledi. Bilimsel ve teknolojik ilerlemelerden en çok etkilenen alanlardan birinin yükseköğretim olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bilgiç, "YÖK de bu süreci yakından izleyerek koordine etmeye çalışıyor. Bunun için ulusal bazda YÖDEK, üniversiteler bazında ise ADEK kurulları oluşturuldu. Bu kurulların amacı, içinde bulundukları kurumları üst seviyelere taşımaktır. Bu paralelde akademik yeniliklerin yanında idari değişimler de oldu. İç kontrol sistemleri adı altında üniversitemizde de uygulanıyor." dedi.

OMÜ ADEK Üyesi Doç. Dr. Ethem Güneren, kalite olgusunun bir kültür olduğunu belirtti. Kalite için yapmak, uygulamak ve katmak gerektiğinin altını çizen Güneren, Avrupa'nın bu konudaki eksikliğini son yıllarda kapatmaya çalıştığını dile getirdi. Bologna süreci hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Güneren, eğitim kalitesinin yükseltilmesi adına yapılması gerekenleri görsel bir sunum eşliğinde katılımcılara aktardı. Doç. Dr. Ethem Güneren, bu tip toplantılara öğrencilerin de katılması gerektiğinin altını çizdi.

'Öz Değerlendirme Sonuçlarına Göre Kuvvetli Yönler ve Zayıf Alanlar Analizi' konulu bir sunum gerçekleştiren Keskin ise, OMÜ'nün öz değerlendirme raporunun içeriği ile ilgili açıklamada bulundu. Asıl önemli olanın stratejik planların yapılması değil uygulanması olduğuna değinen Keskin, üniversitenin zayıf alanlarını ve güçlü yönlerini değerlendirerek katılımcılara sayısal bilgiler verdi. Toplantı, OMÜ'nün akademik ve idari geleceğiyle ilgili sorunların tartışılmasıyla sona erdi.
prof.
dr.
bilgiç:
dünya'daki
hızlı
değişime
ayak
uydurmak
gerekiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir