Medimagazin logo

Ramazan boyunca sahura kadar poliklinikler açık!

Van'da vatandaşların iftardan sahura kadar sağlık hizmeti alabilmesi için hastanelerde ek poliklinikler hizmeti girdi.
Ramazan boyunca sahura kadar poliklinikler açık!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

VAN-Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ilçelerdeki hastanelerle birlikte hizmet verdiğini bildirdi.

Semur, "İftar saatinden sonra gündüz oruçlu olduğu için sağlık sorununu çözemeyen vatandaşlarımız için iftar ile sahur arasında hizmet alabilmesi için kapasitemizi arttırmayı düşündük. Bununla ilgili dahiliye ve diş hastalıkları ile ilgili tüm hastanelerimize talimat verdik. Van Eğitim ve Araştırma Hastanemiz büyük bir hastane olduğu için buraya dahiliye, kardiyoloji ve kadın doğum polikliniklerini ilave ederek bu hizmeti biraz daha geniş halde sunmaya başladık." ifadesini kullandı.

Ramazan ayı boyunca poliklinikler açık olacak

Vatandaşların memnuniyetlerini görünce aldıkları kararın kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Semur, şöyle dedi:

"Ramazan ayının sonuna kadar uygulamamız aynı şekilde devam edecek. Hasta sayılarını değerlendirerek, ihtiyaç olması halinde kapasitemizi arttırabiliriz. Bu çalışmayla ilgili bakanlığımıza, hükümetimize, cumhurbaşkanımıza olumlu geri dönüşler alıyoruz, dua eden insanlar oluyor. Bu bizi mutlu ediyor. Vatandaşların memnuniyeti, mutluluğu, sağlık çalışanlarının mutluluğu hepimizin arzuladığı bir şey. Biz bu mutluluğu görünce bizim de çalışma şevkimiz ve azmimiz artıyor."

Semur, bu uygulama dışında hastanelerdeki ibadethanelerin de eksikliklerini giderdiklerini, müftülüklerden destek aldıklarına değindi. Semur, iftar ve sahur saatlerinde yemek menülerini zenginleştirdiklerini, bütün idarecileri, yöneticilerin en az bir defa olmak üzere personellerle iftar ve sahur yapmaları kararını da aldıklarını kaydetti.

Hastanede 4 poliklinikle aralıksız hizmet veriliyor

Hastane Başhekimi Op. Dr. Ümit Haluk İliklerden de ramazan ayı boyunca dini vecibelerini yerine getiren vatandaşların iftardan sonra da sağlık hizmetlerine erişebilmeleri için uygulamayı devreye soktuklarına işaret etti.

Hastaların daha konforlu sağlık hizmeti alabilmeleri için acil hizmetlerinde dahiliye ve kardiyoloji poliklinikleri hizmetlerini başlattıklarını aktaran İliklerden, "İftar sonrası bu tür başvurularımız, özellikle yaşlı, kalp rahatsızlığı, dahili branşlarla ilgili rahatsızlığı olan hastalarımızın acil servislerdeki hizmetlerini aksatmadan devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Ramazan ayı boyunca bu çalışmamıza devam edeceğiz. Çocuk ve kadın doğum polikliniklerle birlikte dahiliye ve kardiyoloji polikliniklerimiz de akşam saatlerinde hizmet vermeye devam edecekler." ifade etti.

Vatandaşlar da uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

van
sahur
ramazan
poliklinik
Yorum (6)
Ahmet
Keşke Van da vergi daireleri nüfus müdürlükleri kaynaklımla sahura kadar çalışsa. Vergi vermek isteyen, nüfus cüzdanı almak isteyen, dilekçe vermek isteyen vatandaşlar zorluk çekmese. Ama nerde.
46
Cevapla
ESİN YILDIZ
gece poliklinik yapan doktor arkadaşlar umarız emeklerinin karşılığını alıyorlardır.
8
Cevapla
FATMA YİRMİBEŞ
Van'da yaşıyorum,pasaport almak istiyorum..Gündüz oruçlu olduğum için bu hizmeti iftardan sonra almak istiyorum..Emniyet müdürlüğü sahura kadar pasaport verse ne güzel olurdu değil mi ???
39
Cevapla
fly
Türkiyede hekim artık sağlık işçisidir, ırgatlık yapmaktadır dediğimde Aydın Sinal ve saz arkadaşları yorumlarımı uçuk ve ukala buluyordu..alın size işte..doktora ne adamın orucundan doktora mı tutuyo..niyetli doktor niye başka bir devlet dairesinden hizmet alamıyo 5 ten sonra!
23
Cevapla
m. murat
Sağlıkçılara Ramazan eziyeti Tuttukları oruç bile birilerine yük...
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir