Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Sağlıkta Dönüşümün ikinci döneminde kaliteye odaklanacağız

İVEK Vakfı tarafından "İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı" temasıyla bu sene üçüncüsü düzenlenen İVEK Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi, WOW İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.
Sağlık Bakanı: Sağlıkta Dönüşümün ikinci döneminde kaliteye odaklanacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güniz Küçükgüzel'in başkanlığını üstlendiği kongrenin açılışı Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Dört gün sürecek olan ve yaklaşık 10 bin kişinin kayıt yaptırdığı etkinliğe, akademisyenler, eczacılık fakültesi öğrencileri, serbest eczacılar, kamu eczacıları, meslek örgütlerinin ve ilaç endüstrisinin temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

 
Açılışta ilk sözü alan Kongre Başkanı - Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, konuşmasına tüm protokol üyelerine ve katılımcılara ve kongreyi düzenleyenlere teşekkürlerini sunarak başladı. Kongre Başkanı Küçükgüzel, “Kongremizin bilimsel programında Türkiye’mizin her alanının stratejik planlarında sağlık ve ilaç konusunda bildirilen hedef konuların ele alınmasına özen gösterilmiş, eczacılığın tüm alanlarında çalışanların bir araya getirilmesi ve 2023 yılına ışık tutması hedeflenmiştir. Kongrede ilaç ve eczacılık ile ilgili sorunlarımıza çözüm olma yolunda adımların atılması planlanıyor. Ülkemizin biyoteknolojik ürünlerin yerli üretimini arttırmak konusunda endüstri, akademisyen ve kamunun bir araya getirileceği İVEKBİO konferansı gerçekleştirilecektir” sözleriyle kongrenin çizgisi hakkında bilgilendirmede bulundu.

"Kuyrukların ve Buyrukların Son Bulduğu Dönem"

Yaptığı açılış konuşmasında, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, söze tüm katılımcılara ve protokole teşekkür ederek başladı. Akdağ, “Sağlıkta dönüşüm programımızın bütün hikayesi, vatandaşın yaşadığı problemlerin sonlandırılmasıdır. Bizim dönemimiz kuyrukların ve buyrukların son bulduğu dönem olmuştur. Amacımız herkesin hayatını kolaylaştırıp sıkıntılarını ortadan kaldırmak amaçlı bir programdı. Bu programlar ve yaptığımız çalışmalar doğrultusunda bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan anketlerle vatandaş memnuniyetinin %39’dan %75’e yükseldiği belirlendi. Vatandaşın sağlık memnuniyeti neredeyse 2’ye katlanmış durumda. Yine 2002 yılından önce yıkıcı sağlık harcamasına maruz kalan 166 bin ailemiz varken, 2015'e geldiğimizde bu sayı 60 binlerin altına düştü. Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemi vatandaşlarımızı finansal anlamda korumayı ve daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Türkiye’de hiç bir vatandaşımız her hangi bir sağlık harcaması yapma ihtiyacı duyduğu zaman harcadığı paradan dolayı mağdur olmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlıkta dönüşüm ile ilgili bana verdiği en önemli görev de budur” şeklinde konuştu.

"Vatandaşlarımızın Daha Sağlıklı Yaşaması için Çalışıyoruz"

2023 İlaç ve Sağlık Hedefleriyle ilgili değerlendirmelerine devam eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sözlerine şu şekilde devam etti: "Sağlıkta dönüşümün birinci dönemi gerek finansal, gerekse fiziksel açıdan, gerekse kullandığımız ilaçlar açısından sağlığa erişimin sağlandığı bir dönemdir. Aynı zamanda kalitenin de arttığı bir dönemdir. İkinci dönem, kalitenin üzerine daha çok odaklanacağımız bir dönem olacak. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın sağlıkta okur-yazarlığının artması da çok önemli. Sağlık sisteminde 'ne zaman kullanacağız, nasıl kullanacağız', bunun gibi konularda sağlık okur-yazarlılığının ve sağlıklı yaşam biçimlerinin arttığı bir dönemden bahsediyoruz. Eğer biz sigara içmeye devam eden bir toplum olursak, şişmanlamaya devam edersek ve hareketsiz bir toplum olursak bu toplumun sağlık geleceği yok. Detaya girmeden 3 maddede bunu söylüyorum. O zaman ne yapacağız? Bu yeni dönemde sağlık okur-yazarlığının arttırılması, halkımızın önüne imkanlar açarak aile hekimlerimizle yeni sağlıklı yaşam merkezleri oluşturarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı yaşamasını temin etmeye çalışacağız."

İVEK’te Dolu Dolu İlk Gün ve Biyoteknoloji Odağı

3. İVEK Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi’nin ilk günü gerek geniş çaplı katılımıyla, gerekse zengin etkinlik programıyla dolu dolu geçti. İlk gün açılış konuşmalarının ardından başlayan sunumlar 5 salonda 12 farklı konu başlığında gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen İVEK-bio Biyoteknoloji Konferansı da henüz ilk gününden yoğun ilgi ile karşılandı.

i̇vek
eczacılık kongresi
prof. dr. recep akdag
saglik bakani
Yorum (3)
Mustafa bayildi
Hasta simarikligiyla bu derece hem de , kalite olmaz. Olamaz.
9
Cevapla
abc
hiç bir kaliteyi ucuza satın alamazsınız..eşyanın tabiatına aykırı..halkı ve kendinizi kandırıyorsunuz..
11
Cevapla
Dr
Bir hasta 20 puan ve kalite. Ne kadar uyumlu
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir