Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığından TTB'ye: Kilis’te cami, Hatay’da pazar yeri vuran terör örgütüne seslen!

Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipler Birliğini (TTB), Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle kınadı.
Sağlık Bakanlığından TTB'ye: Kilis’te cami, Hatay’da pazar yeri vuran terör örgütüne seslen!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığı bir dönemde, TTB'nin yaptığı açıklamanın zamanlamasının düşündürücü ve maksatlı olduğu belirtildi.

Sağlık çalışanları yara sararken, TTB'nin açıklamasının milletin mahşeri vicdanında yara açtığı belirtilen açıklamada, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör saldırılarına karşı milletinin egemenliğini ve hayat hakkını savunmak için yapılan harekatın meşru müdafaa olduğunun, bütün dünya tarafından kabul edildiği bildirildi.

Bir meslek örgütü olan TTB açıklamasının, sağlık çalışanlarının görüş ve hissiyatlarını yansıtmadığı da vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Savaş karşıtı açıklama yapılacaksa, binlerce kilometre ötelerden gelip, kardeş ve dost toprakları işgal etmek isteyenlere karşı yapılmalıdır. Halkın can güvenliğini gözeten beyanlarda bulunulacaksa, daha dün Kilis’te cami, Hatay’da pazar yeri vuran terör örgütüne karşı beyanda bulunulmalıdır. Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye kucak açan Türkiye'ye karşı en ufak bir imada bulunmak hakkaniyete sığacak ve kabul edilecek bir aydın davranışı değildir. Sağlık camiası olarak bu açıklamaları kabul etmiyor ve kınıyoruz."

sağlık bakanlığı
ttb
terör
afrin operasyonu
Yorum (3)
Adnan Özpek
Tüm Türk milleti olarak geçirdiğimiz bu hassas dönemde TTB'nin yaptığı bu açıklama hiçbir şekilde uygun değildir ve şiddetle kınıyorum. Bu açıklama asla kabul edilemez ve hiçbir şekilde Türk hekimlerinin duygu ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Sadece TTB yönetiminde bulunan kişilerin kendi şahsi görüşleridir.
4
Cevapla
Hilmi kodaz
Sağlık bakanlığı'na çağrı, Türk Tabipler Birliği Hekimleri temsil etmiyor, TTB Kanun Hükmünde Kararname ile hemen kapatılmalıdır. Türk Tabipleri Birliği kuruluş amacından sapmış adeta terör örgütlerinin basın açıklaması yapan taşeron bir kuruluşu haline gelmiştir. Bu zamana kadar hekimlerin asıl sorunlarını çözmek yerine her daim terör örgütlerini destekleyen bir kuruluş imajı çizmiştir. Hekimler ve Türk Milleti bu durumdan rahatsızdır. TTB Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmalıdır. TTB nin bu zamana kadar yapmadığı asli görevlerini Hekim uzmanlık dernek başkanlarından oluşan bir komisyon yürütmelidir. Bu dernek başkanları aynı zamanda oluşturulacak yeni TTB yürütme kurulu üyesi olmalı ve bu üyeler 3 yılda bir dernek başkanı olmayan bir hekimi oylama ile başkan olarak seçmelidir. Dernek başkanı değiştiğinde yürütme kurulu üyeliği bitmeli ve yeni seçilen dernek başkanı yürütme kurulu üyesi olarak devam etmelidir. Bu konuda biran önce hiç zaman kaybetmeksizin adım atılmasını yetkililerden bekliyoruz. Uzm.Dr. Dr.Hilmi KODAZ Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı
4
Cevapla
HAYDAR ALİ
ŞİMDİYE DEK ÖZGÜRLÜK NARALARI ATARAK HALKLARIN KARDEŞLİĞİ NARALARI ATARAK ALENEN BÖLÜCÜ OLAN,KATLEDEN MAYIN KOYAN PUSU KURAN BOMBA PATLATAN NİCE YETİMLERE SEBEP OLMUŞ NİCE ANALARIN YÜREĞİNE ATEŞ DÜŞÜRMÜŞ BU MÜŞRİK VE KAFİR GÜRUHUN PKK NIN SOKAKTAKİ DEVAMI OLAN HER DAİM SOKAKLARI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRMİŞ MOLOTOF ATMIŞ ASKER VE POLİSLE ÇATIŞMIŞ SENDİKA BİRLİK VE DERNEKLER VAR.YAPTIKLARI KAYITLI DELİLLİ ARŞİVLERDE.SANKİ BU MİLLET MECBURMUŞ BUNLARIN ÜLKEDE HUZURU BOZMASINA SANKİ ALIŞMALIYMIŞIZ BU NORMALMİŞ GİBİ HER 1 MAYISTA HER BAHARDA BİR BAHANE İLE BU MİLLETE BEDEL ÖDETTİLER.HESABI SORULMALI.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir