Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarına şiddet için whatsapp hattı oluşturuldu

Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şubesi, sağlık çalışanlarının şiddet gördüklerinde, sorun yaşadıklarında ya da bilgi almak istediklerinde 7 gün 24 saat arayabilecekleri danışman hattı kurdu
Sağlık çalışanlarına şiddet için whatsapp hattı oluşturuldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şubesi, sağlık çalışanlarının şiddet gördüklerinde, sorun yaşadıklarında ya da bilgi almak istediklerinde 7 gün 24 arayabilecekleri danışman hattı kurdu.
WHATSAPP ÜZERİNDEN DE ULAŞILABİLECEK
Sağlık çalışanlarının sorunları her geçen gün artarken, Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şubesi, sağlıkçılar için özel bir telefon hattı oluşturdu. WhatsApp üzerinden de iletişimin sağlanacağı hattın iletişimi daha kolaylaştıracağını belirten Şube Başkanı Ekrem Özdemir, danışman hattı hakkında bilgi verdi.
Özdemir, "Sağlık çalışanlarının her dakika sendikamıza ulaşabilmelerini sağlamak için WhatsApp hattı oluşturduk. İzmir Sağlık-Sen WhatsApp Hattı: 0552 240 06 35. Sağlık çalışanı arkadaşlar bu hat aracılığıyla bize en kısa sürede ulaşabilir. Ben ve ekibim, kendilerine her türlü destek ve yardımı göstermeye hazırız. Döner sermayeden doğan adaletsizliğin sıkıntısını sağlık personeli yaşıyor. Doktorlar da bu sıkıntıyı yaşıyor ama en fazla etkilenen grup sağlık çalışanları oluyor. Büyük hastanelerin çok fazla personelinin olması sıkıntı doğuruyor. Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatları 10 yıldır değişmiyor. Sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye miktarı SUT fiyatlarına göre belirleniyor. SUT fiyatlarında artış olmadığında hastane fazla döner sermaye ek gelir elde edemiyor. Malzeme fiyatları 5-6 kat arttı. Ayrıca, döner sermayelerin içine bütün hastane giderlerini eklemeye başladılar. Döner sermaye dağıtım oranları azaldı. Performans yönetmeliği değişmediği takdirde sağlık çalışanlarına yeterli miktarda döner sermaye ödemesi verilemiyor. Bir havuzdan yüzde 40'ı dağıtabiliyor. Kat sayı oranlarına göre miktar belirleniyor. En büyük oranı hekimler alıyor. Böyle olunca, fazla personeli olan hastanelerde kişi başına düşen döner sermaye miktarı azalıyor" şeklinde konuştu.

sağlıkta şiddet
sosyal medya
whatsapp
sağlık sen
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir