Medimagazin logo

Sağlık reformunu kaldıracak yasa Beyaz Saray'da

ABD Temsilciler Meclisi, "Obamacare" olarak bilinen "sağlık reformunu" yürürlükten kaldıracak yasayı onaylayıp Beyaz Saray'a gönderdi.
Sağlık reformunu kaldıracak yasa Beyaz Saray'da
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD'de, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, kamuoyunda "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformunu yürürlükten kaldıran bir yasayı onaylayıp, Beyaz Saray'a gönderdi.
Geçen ay Senato'dan geçen ve aile planlaması için federal bütçeden pay ayrılmasını da engelleyen yasa, ABD Temsilciler Meclisi'nde bugün 181 ret oyuna karşın 240 oyla kabul edildi.
Temsilciler Meclisi Sözcüsü Paul Ryan, yaptığı açıklamada, alternatif bir sağlık yasanın hazırlanması için gerekli çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.
Meclis'teki Cumhuriyetçiler, bölgelerindeki vatandaşların, sağlık reformu yasasının yüksek maliyetinden şikayet ettiklerini belirtti.
Partililerinden farklı düşünen Temsilciler Meclisi'nde komite başkanı olan Cumhuriyetçi Ben Ray Lujan ise bu yasa teklifinin, 2016'da başkanlık seçimine girecek Cumhuriyetçi Parti'nin potansiyel oy alanlarına zarar vereceğini savundu.
Lujan, "Bu yasa ile hem milyonlarca Amerikan vatandaşının sağlığını tehlikeye atıyor hem de Cumhuriyetçilerin kadınlar, Latin kökenli vatandaşlar ve diğer önemli toplumsal kesimlerle dayanışmasına zarar veriyoruz" dedi.
Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Sylvia Burwell de halkın 2016 yılı sağlık sigortası için "beklenmedik düzeyde" başvuru yaptığına dikkati çekerek, "Amerikan halkı, Washington yönetiminden sağlık sigortasına daha fazla ulaşabilmek için mesafe kat etmesini bekliyor. Ancak bugün Temsilciler Meclisi'nde alınan karar, halkın bu talebinin tersine atılmış bir adım oldu" ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçilerden sağlık reformuyla ilgili gelecek her türlü yasayı veto edeceğini daha önce açıklamıştı.

obamacare
beyaz saray
obama
saglik reformu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir