Medimagazin logo

“Sağlıkta Dönüşüm tıp doktorlarını bitirdi, sıra bize geldi”

Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, diş hekimlerinin işçileştirilmek, köleleştirilmek istendiğini ileri sürdü.
“Sağlıkta Dönüşüm tıp doktorlarını bitirdi, sıra bize geldi”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADANA-Yaman, Adana Dişhekimleri Odası ile Dentimplantın birlikte düzenlediği “Hayat Kurtaran İmplant” seminerinde, Sağlıkta Dönüşüm Sistemiyle tıp doktorlarını bitirildiğini sıranın kendilerine geldiğini ifade ederek, "Bizlere tacizler başladı. Amaçları muayenehanelerimizi kapattırıp, sahayı boşaltarak, global büyük hastanelere devretmektir. Diş hekimini işçileştirmek, köleleştirmek istiyorlar. Göreceksiniz Fatma Kemal Tumiçin Kalp Hastanesini de diş hastanesine çevirip, özele satacaklar. Önümüzdeki dönem biz dişhekimleri daha sıkı kenetlenerek, emek vererek, dik durarak, karşı duruş sergileyerek tepkimizi göstereceğiz. Biz kanunlara saygılı bir topluluğuz. Kanunlara saygılı bir şekilde de hakkımızı arayacağız” diye konuştu.


Ankara Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Dr. Ali Rıza İlker Cebeci de konuşmasında diş hekimliğinin birçok alanda baskı altında olduğunu söyleyerek, "Bari eğitim alanında kendi kendimizi baskıdan kurtaralım" dedi.


Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalından Prof. Dr. Orhan Güven ise Dental İmplantoloji ve Protetik Cerrahi Vakalardan örnekler vererek dişhekimlerini bilgilendirdi.
 

“sağlıkta
dönüşüm
tıp
doktorlarını
bitirdi
sıra
bize
geldi”
Yorum (11)
cerrah tolga
yanlışınız var hocam.siz daha önce bittiniz.buğun her ıl ve ılcede ağız ve diş sağlığı merkezı var ,24 saat açık.dışarıya sevk yok.açılan fakültelerle birlikte sayısı 40.
0
Cevapla
gölgelice
Sistemi, kölelik sistemine çevirme işi, tamamlandı; bir yerlerden köle yetiştirme işi de tamam, şimdi köle bakım ücretlerinin düşürülmesinde sıra. Bence o da tamam, her ne kadar dr açığı var deseler de, yalan! sevk zincirini koy, mecburi hizmeti kaldır bakalım açık mı var fazla mı? Son nokta, doktor ve diş hekimlerine KPSS, açılan 100-150 kadroya 5000-10000 müracaat, biyolog arkadaşların durumuna düşmemiz an meselesi.
0
Cevapla
Hayati
İfade cuk oturmuş; "Sağlıkta Dönüşüm tıp doktorlarını bitirdi" Bitirenler iflah olmaz inşallah...
0
Cevapla
seher
Günaydın hocam;Geçte olsa farkına varabildiniz.Ama artık çok geç.
0
Cevapla
adı yok
Hocam sanırım size daha yeni dokunmaya başladı, bizi çoktan bitirdiydi, biz olmaz derken sizin denkleriniz daha çok fakülte açılmasına teşvik oldu alt tarafı dekan olabilmek için hem de, şimdi onlar da sürünüyor, fakülte sayısını hoca olmamasına olanın da istifa etmesine rağmen 10'dan 52'ye çıkardılar, zamanında 10bin lira maaş teklif etmişlerdi çok az diye beğenmemiştim ama son 4 yıldır muayenehanedeki gelirden gideri çıkarıyorum, ekside kapandığı aylar kara geçtiğim aylardan daha çoğunlukta... Siz bir ay çalışıp o ayın zararla kapanması ne demek bilir misiniz? 50'şer kişi mezun olduğumuz sıralardan şuan 200'er kişi mezun oluyor, son 3 yıldır mezun olanlara dolgu yapmak dahi öğretilmiyor, Kamuya bağlı yerlerde gelen giden herkesin dişini çekse yeter çünkü... Yeni mezun arkadaşlar da eğer Hacettepe mezunu değilse muayenehanelerde başarılı olmaları imkansız, en fazla özel bir hastanede ve sözde tıp merkezlerinde başkasının diploması adı altında kaçak bir şekilde gece vakti kurtarılabilecek dişleri çekip toplum sağlığına zarar veriyor olacaklar...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir