Medimagazin logo

Samsun'a hiperbarik oksijen tedavi merkezi

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi hizmete girdi. Hasta kabulüne başlanan merkezde hiperbarik oksijen tedavisiyle termal yanıklardan gazlı kangrene kadar pek çok hastalığın iyileştirildiği belirtildi.
Samsun'a hiperbarik oksijen tedavi merkezi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SAMSUN (İHA) -Karadeniz Bölgesi'nin ilk Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi hizmete girdi. Hasta kabulüne başlanan merkezde hiperbarik oksijen tedavisiyle termal yanıklardan gazlı kangrene kadar pek çok hastalığın iyileştirildiği belirtildi.

Sualtı Hastalıkları ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Evin Koç Gülen, hastalara hiperbarik oksijen tedavisinde yüksek basınç verdiklerini ve aralıklı olarak da oksijen soluttuklarını dile getirerek, "Bölge insanımız artık Ankara ve İstanbul gibi illere gitmek zorunda kalmayacak" dedi.

Dr. Gülen, merkezlerinde uyguladıkları tedavi yönteminin iyi geldiği hastalıkları şöyle sıraladı:

"Karbonmonoksit ve siyanid zehirlenmesi, akut duman inhalasyonu, soba ve şofben zehirlenmeleri, yara iyileşmesinin geciktiği durumlar, termal yanıklar, kemik iltihabı, ani işitme kaybı, ani görme kaybı, ezilmeler, kopmalar, vurgun, hava veya gaz embolisi, gazlı kangren, yumuşak doku enfeksiyonları, aşırı kan kaybı, radyasyon nekrozları, beyin absesi, oksijensiz kalmaya bağlı beyin hasarı, kafa kemikleri, sternum ve vertebraların akut osteomyelitleri gibi hastalıklar."

Klinikte 14 kişinin aynı anda tedavi görebileceği basın odasının yer aldığını da kaydeden Gülen, "Yüksek basınç altında yüzde 100 oksijen solunduğu zaman dokulara giden temiz kandaki oksijen miktarının 20 kata kadar arttığı araştırmalarda gösterilmiştir" diye konuştu.

Türkiye'de hiperbarik oksijen tedavi merkezleri Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa ve Antalya'da bulunuyordu. Samsun ile birlikte bu merkezin bulunduğu il sayısı 6'ya çıktı.
samsun'a
hiperbarik
oksijen
tedavi
merkezi
Yorum (3)
musa kaymak
merhaba ordu ünyeden yazıyorum benim de böyle bir rahatsızlığım var işim dolayısıyla sürekli istanbula gidemiyorum samsun da olduğunu duydum tam olarak yeriniz nerde rica etsem yazarmısınız randevu almak istiyorum
14
Cevapla
Dilek Kaşıkcı Yeşil
merhaba görümcem seker hastası ayağı kangren olmuş kesilecek dediler kurtarma şansı varsa diye bir yol arar ken size rastladım yeriniz tam olarak nerede iletişim icin tel no verirseniz gelip muayene olalım sizde görün isteriz saygılar
Cevapla
Dilek Kaşıkcı Yeşil
merhaba daha önce de yazdım ama geri dönen olmadı iletişim numaranız varsa mümkünse istiyorum detaylı görüşmek ve bilgi almak istiyorum
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir