Medimagazin logo

SGK'dan SUT'taki ilaçların reçetelenmesine yönelik duyuru

SGK'dan SUT'taki ilaçların reçetelenmesine yönelik duyuru
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ HAKKINDA DUYURU

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) eki “Sadece Yatarak Tedavilerde Kullanımı Halinde Bedelleri Ödenecek İlaçlar Listesi”nde (EK-4/G) yer alan ilaçların (anestezikler dâhil) sağlık kurum ve kuruluşlarında yatarak tedavilerde (tedavi türü yatarak/günübirlik tedavi olanlar) kullanılması halinde bedelleri Kurumca karşılanır. “Hastanelerce Temini Zorunlu Kemoterapi İlaçları Listesi”nde (EK-4/H) yer alan ilaçlar da bu kapsamda değerlendirilmektedir. Kurumla sözleşmeli/protokollü sağlık kurum ve kuruluşları tarafından temin edilemeyip sözleşmeli eczaneler tarafından karşılanan reçetelerde yer alan ilaç bedelleri, SUT hükümleri doğrultusunda 5 günlük dozu (ancak, sağlık kurum ve kuruluşlarında uzun süre yatarak tedavi gören tüberküloz hastalarına, kullanım dozu belgelenmek kaydıyla 1 aylık miktarda tüberküloz ilaçları reçete edilebilir) (Yurtdışı İlaçlar ve ara ödemede olan ilaçlar hariç) aşmamak kaydıyla sözleşmeli eczaneye ödenir, ilgili sağlık kurum ve kuruluşlarının alacağından mahsup edilir ve mahsup edilen tutarlar iade edilmez. Sağlık Bakanlığı endikasyon dışı ilaç kullanımı onayı veya herhangi bir başka nedenle EK-4/G listesinde yer alan ilaçların Kurumla sözleşmeli eczanelerce karşılanması Sağlık Uygulama Tebliğinin 4.1.2 nci maddesinin yatarak tedavilerde reçetelerin düzenlenmesi hükümlerine tabi olarak değerlendirilir.

Sağlık Uygulama Tebliğinin 2.1.2.B maddesinin 1 inci fıkrasının (d) bendinde yer alan “Kan ürünleri”nin yatarak tedavilerde kullanılması halinde Kurumla sözleşmeli/protokollü sağlık kurum ve kuruluşları tarafından temini zorunludur. Ancak “Sadece Yatarak Tedavilerde Kullanımı Halinde Bedelleri Ödenecek İlaçlar Listesi”nde (EK-4/G) yer almayan “kan ürünleri”nin tedavi türü “ayakta tedavi” olan genel sağlık sigortalılarına düzenlenen reçetelerinin SUT ’un 4.1.1 inci ve 4.2.27 nci maddeleri hükümleri doğrultusunda Kurumla sözleşmeli eczanelerce karşılanması mümkündür.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

 

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

sgk
saglik uygulama tebligi
bedelleri odenecek ilaclar listesi
Yorum (1)
Barış seral
Sevgili Arkadaşlar şimdi SGK burda ne yapmak istiyor anlaşılması güç yani ihaleyle alamadığın ilacı dışarı reçete edersen senden keserim bedelinide ödemem diyor , peki hastane bu uygulamayı tasarlıyan kişiye bedeli 10 bin lira olan bir ilacı temin edemediğini dışarı reçeteleme durumunda da bedelinin hastaneye ödenmiyeceğini söyleyerek tedavi etmezse suç kimin
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir