Medimagazin logo

Situs İnversus Totalis durumundaki hastaya Sleeve Gastrektomi yapıldı

Op. Dr. Özden Avcı’nın 18 Haziran Pazartesi günü dünyada 5.’sini gerçekleştirdiği operasyon ameliyat tıp çerçevelerinde geniş yankı uyandırdı. 
Situs İnversus Totalis durumundaki hastaya Sleeve Gastrektomi yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Op. Dr. Özden Avcı, dünyada 5. kez gerçekleştirilen iç organları ters yerleşimli şekilde dünyaya gelmiş Ayşe Şahin’in ‘Situs İnversus Totalis’ ameliyatını ve sonrasını şöyle anlattı;

“38 yaşında Almanya'da yaşayan hasta Ayşe Şahin tüm iç organlarının ters yerleşimli olduğu şekilde dünyaya gelmiş ve bunu 6 yaşında iken kalp romatizma hastalığı yaşadığında kendisini muayene eden doktoru fark etmiştir. Bu ters yerleşimli (tüm göğüs duvarı içi ve karın boşluğu içi organları ters yerleşimlidir) organ durumuna ‘Situs İnversus Totalis’ denmektedir, 20.000 doğumda bir görülmektedir. Bu hastalar hayatlarında ciddi risklerle yaşamaktadırlar, şöyle ki; kalp yerleşimi solda değil sağda olduğundan bayıldıklarında öldü zannedilme, kalp krizi geçirdiklerinde yanlış tarafa kalp masajı ve elektro şok uygulanması nedeniyle yaşayabilecekken ölebilirler. Apandisit hastalığında apendiks denen kör bağırsak sağda değil solda olduğu için tanı gecikip ölüme neden olan yaşamsal riskleri vardır. Bu ve benzeri nedenlerle tüm yaşamları boyunca tedirgindirler, hatta vücuduna “Situs İnversus Totalis” dövmesini yaptırıp yaşamsal riski azaltmak isteyenler de olmuştur. Bizim hastamızın uzun yıllardır çözemediği “Obezite” sorunu sağlığını anlamlı ölçüde riske etmeye başladığında hastamız “Laparoskopik Sleeve Gastrektomi “ ameliyat kararı almış ve bizimle ‘Situs İnversus Totalis’ durumunu da belirterek görüşmüştür. Bu durumu bilerek yaptığımız hazırlıkla başarılı bir ‘Laparoskopik Sleeve Gastrektomi’ ameliyatı tamamlamış hastamızı da sağlığına kavuşarak taburcu etmiş olduk” diye konuştu.

‘HASTAMI SAĞLIKLI OLARAK GÖRMEKTEN DOLAYI MUTLUYUM’

Gerçekleştirdiği başarılı operasyon ile sağlığına kavuşturan Op. Dr. Özden Avcı operasyon sonrası şunları söyledi:

“BU ‘SİTUS İNVERSUS TOTALİS’ DURUMUNA SAHİP OLAN VE ‘LAPAROSKOPİK SLEEVE GASTREKTOMİ’ UYGULANAN ŞİMDİYE KADAR DÜNYADAKİ 5.HASTADIR KENDİSİ. Biz durumunu bilmeden ameliyata girseydik ameliyatı yaparken organların ters yerleşimi nedeniyle bir takım ciddi sorunlar yaşayabilirdik. Yaşamında ender rahatsızlıklardan birine sahip olan Ayşe Hanım'ı başarı ile sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

situs inversus totalis
dr. ozden avci
Yorum (2)
Ata bey
Başlık :/
3
Cevapla
aydin sinal
zamaninda riza nur gazeteler icin"matbuat tamamen meddah oldu" demisti,fotografi görünce Türkiyede tip tamamen reklam oldu diye düsündüm,artik ünlü bir hekim olmak icin ne ilmi arastirma,ne bilgi nede emek gerekli,kopyala kes yapistir teknigiyle ilmi!? yayin,tv reklamlari,meshur gazetecilerle,siyasilerle,sanatcilarla? dostluk , "yazin yasa kisin tasa oturma,terli su icme" gibi gazete köselerinden TV kanallarinda halka tipbi ögütler vermek seni cok ünlü kisi(CÜK) yapar,bu söhretinde kaymagini yersin.meslekten utandim.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir