Medimagazin logo

TDB’den önümüzdeki 10 yıl için felaket senaryosu: İşsiz dişhekimleri

Türk Dişhekimleri Birliği Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası sebebi ile yayımladığı basın açıklamasında diş hekimliğinde insan gücü planlamasını ele aldı. Türk Dişhekimleri Birliği görüşüne göre; geçmiş 10 yılda olduğu gibi gelecek 10 yılda da yeni fakülteler ve kontenjan artırımlarının olması durumunda, 2028 sonrası için tam bir felaket tablosu ile karşı karşıya kalınacak
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TDB’den önümüzdeki 10 yıl için felaket senaryosu: İşsiz dişhekimleri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TDB yaptığı açıklamada artan diş hekimliği fakültelerinin diş hekimi sayısındaki artışı hızlandıracağı ve bunun da diş hekimliği mezunlarında işsizlik yaratacağının altını çizdi. 
Diş hekimliği fakültelerinin açılması ile ortaya çıkacak tabloyu öngören TDB yaptığı açıklamada şu bilgileri kaydetti: 
“2018 yılından itibaren dişhekimliği fakültelerine öğrenci alınmasının durdurulması ve mevcut öğrencilerin beş yıl içinde mezun olması durumunda 2022 yılına kadar 20.450 dişhekimi mezun olacaktır. Toplam dişhekimi sayısı bu durumda 50.622 olacak ve bir dişhekimine düşen nüfus 1673 olacaktır. 2018 yılından sonra yeni bir fakülte açılmadansa ve eğitime başlamamış fakültelerin eğitime başlarsa 2028 yılında ülkemizdeki dişhekimi sayısı 90.000’i aşacaktır. O günkü tahmini TUİK verilerine göre Türkiye nüfusu 88.645.000 civarında olacak ve dişhekimi başına düşen kişi sayısı 970 olacaktır”
 Türk Dişhekimleri Birliği öngördüğü tabloya istinaden 10 yılda işsiz diş hekimleri olacağına ve başka mesleklerde çalışan diş hekimlerinin ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor. 

türk dişhekimleri birliği
tdb
diş hekimi
Yorum (2)
Hasan Akdemir
Sanki şimdi hiç sıkıntı çekmiyorlar gibi bir tablo oluşmuş ama çevremdeki diş hekimi arkadaşlarımdan muayenelerini kapatıp devlete geçmek için çabalayanları görünce, gelecekte tıp doktorları için de benzer sonunların olacağını söylemek hayalperestlik olmaz.
60
Cevapla
Süzer
Oturduğum muhitin tek bir ana caddesi var.dört tane diş polikliniği açıldı son bir yılda.bu kadar polikliniği döndürebilecek nüfus yok bu bölgede.birbirlerini de batıracak bu poliklinikler .çok yakın aralarında yüz metre yok.bu diş polikliniklerin arası.şaşkınım.ruhsat yada izin alırken açan yada ruhsat veren birileri hiç mi fizibilite çalışması yapmıyor.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir