Medimagazin logo

Tıp öğrencisinin çalışması meme kanserinde sağkalımı artırabilir

Kaliforniya Riverside Üniversitesinden 3. Sınıf tıp öğrencisinin Amerikan Kanser Araştırmaları Birliği’nin toplantısında sundu.
Tıp öğrencisinin çalışması meme kanserinde sağkalımı artırabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Atlanta'da yapılan Amerikan Kanser Araştırmaları Birliği (AACR)’nin toplantısında birinci yazarlığını tıp fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Ross Mudgway’in yaptığı bir araştırma ilgi konusu oldu.

Mudgway son yıllarda HER2-pozitif meme kanseri olan hastaların çoğunun kemoterapi, hedefe yönelik tedavi veya endokrin tedavisi içerebilecek sistemik tedavi ile tedavi edildiğini söylerken  “Bazen bu hastalara cerrahi teklif edilir, ancak ameliyatın sağkalımı iyileştirip iyileştirmediğine dair önceki araştırmalar karışık sonuçlar vermiştir” dedi. 

Araştırmacılar, 2010-2012 yılları arasında Ulusal Kanser Veri Tabanından alınan kayıtları kullanarak HER2 pozitif evre 4 meme kanseri olan 3 bin 231 hastanın retrospektif bir kohort çalışması yürüttü. 

Kadınların yüzde 89,4'ünün kemoterapi veya hedefe yönelik tedavileri aldığını, yüzde 37,7'sinin endokrin tedavisi aldığını ve yüzde  31,8'inin radyoterapi aldığını tespit edildi. Yüzde 35’inin yani bin 130 kadının ise cerrahi tedavi aldığı görüldü. 

Araştırmacılar, cerrahi müdahalenin, çoğunluğun da sistemik tedavi gördüğü varsayılarak, yüzde 44'lük bir hayatta kalma şansı ile ilişkili olduğunu buldular.

Araştırma sonucunda ise  HER2 pozitif meme kanserine Sistemik tedavilerle birlikte cerrahi tedavinin de eklenmesi gerektiğinin altı çizildi.


 

meme kanseri
her2-pozitif
Yorum (1)
Porr
Bunun sonu arızona riverside sağlık ocağı.yahu uzmanlığa çalışsana.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir