Medimagazin logo

Toshiba, PPP projeleri ve tıbbi tanı & tedavi sistemleriyle Türkiye’deki varlığını artıracak

 Türkiye-Japonya Ekonomik İşbirliği Konferansı için Türkiye’ye gelen Toshiba Corporation Kıdemli İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Toshiba Healthcare CEO’su Satoshi Tsunakawa, Kamu-Özel Sektör İşbirliği (PPP) projeleri kapsamında Sağlık Bakanlığı’yla sürdürülen işbirliğine devam edeceklerini ve Türkiye’de pek çok ilde kurulması planlanan entegre sağlık kampüsü projelerinde uzman bir ekiple yer alacaklarını belirtti. Satoshi Tsunakawa ayrıca, Toshiba tarafından geliştirilen yeni kanser tedavi sistemleri hakkında bilgi verdi.
Toshiba, PPP projeleri ve tıbbi tanı & tedavi sistemleriyle Türkiye’deki varlığını artıracak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’deki yaklaşık 40 yıl distribütörleri aracılığıyla varlık gösteren Toshiba, 2013 yılında Toshiba Turkey Tıbbi Sistemler A.Ş. şirketini kurarak Türkiye pazarındaki bütün operasyonlarını kendisi yürütmeye başladı. Toshiba Turkey Tıbbi Sistemler A.Ş. olarak Türkiye’nin çeşitli illerinde yakın gelecekte kurulması planlanan şehir hastaneleri ve entegre sağlık kampüslerine çok önem verdiklerini ve Türkiye’deki varlıklarını bu alanda da arttırmak istediklerini vurgulayan Satoshi Tsunakawa, şöyle devam etti: “Türkiye bizim için çok önemli ve büyüme potansiyeli çok yüksek bir pazar. Türkiye sağlık sistemi önemli bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor ve bu sürecin önemli bir parçası olan PPP (Kamu Özel Sektör İşbirliği – KÖİ) projelerinde biz de görev almak istiyoruz. Biz, Toshiba Corporation ve Toshiba Turkey Tıbbi Sistemler A.Ş. olarak bu iş için oluşturduğumuz uzman ekibimizle, bu işte önemli bir pay alma konusunda iddialıyız ve bu konuda ciddi adımlar attık.”

Toshiba, Bilgisayarlı Tomografi ve Ultrasonografi sistemleri alanında Türkiye’de pazar lideri

Toshiba’nın, Türkiye’nin sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçladığını ve bunun için en gelişmiş ve en kaliteli tıbbi sistemlerin Türkiye’ye gelmesi için çalışacaklarını belirten Satoshi Tsunakawa ayrıca şunları söyledi: “Son iki yıl içinde büyük ölçekli Sağlık Bakanlığı projeleri ile Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki devlet hastaneleri için 183 bilgisayarlı tomografi cihazı ve 600 yüksek teknolojili ultrason sistemi sağladık. Tekil olarak özel hastanelere ve bazı devlet hastanelerine sağladığımız tıbbi cihazlarla birlikte şu anda bilgisayarlı tomografi ve ultrason sistemleri alanında Türkiye’de pazar lideriyiz. Bir yandan AR-GE faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Dünyanın en gelişmiş 640 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı olan Aquillion OneVision Türkiye’deki en iyi üniversite hastanelerinden birinde kullanılmaya başladı. Toshiba Türkiye Tıbbi Sistemler olarak onkoloji alanında da Türkiye’ye katkı sunmak için, yakında PET-CT sistemlerimizi ve karbon iyon radyasyon tedavisi sistemlerimizi de kullanıma sunmayı hedefliyoruz.”

Toshiba’nın Hedefi Diagnostik Alanda Pazar Lideri olmak ve Ağır Parçacık Işın Sistemi ile Kanser Tedavi Sistemine Katkıda bulunmak

 Toshiba’nın 2013’te kurduğu Toshiba Turkey Tıbbi Sistemler A.Ş. ile Türkiye pazarına ne kadar önem verdiğini gösterdiğini söyleyen Satoshi Tsunakawa, ultrason ve bilgisayarlı tomografi alanında yakaladıkları başarıyı Röntgen ve MR cihazları alanına da taşımak istediklerini vurguladı. Tsunakawa şöyle devam etti: “Toshiba tarafından geliştirilen karbon iyon (ağır iyon) tedavi sistemlerinin Türkiye tarafından kullanılması hem Türkiye’deki kanser hastalarının sağlığına katkı sunacak, hem de Türkiye’nin komşu ülkeleri için de bir çekim merkezi haline gelmesini sağlayacaktır. Bu sistemle eski tip radyasyon tedavilerinin vücudun sağlıklı kısımları üzerinde yarattığı yan etkiler azaltılırken, karbon iyonunun üç kat daha kuvvetli ışınları hastanın çok daha az hastane ziyaretiyle daha etkili bir şekilde tedavi edilebilmesini sağlıyor. İlk olarak 1994’te geliştirilen bu sistem, şimdiye kadar 9.000’in üzerinde kanser hastasının tedavisinde kullanıldı.”

toshiba
diagnostik
toshiba turkey
satoshi tsunakawa
bilgisayarli tomografi
ultrasonografi
kamu ozel sektor isbirligi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir