Medimagazin logo

TTB'de mevcut yönetim yeniden kazandı

TTB 67. Büyük Kongresi'nde yapılan seçimler sonuçlandı. Etkin Demokratik Hekimlerin listesi 11 kişilik yeni Merkez Konseyi oluştururdu.
Kaynak: EVRENSEL
TTB'de mevcut yönetim yeniden kazandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tabipler Birliği (TTB) 67. Büyük Kongresi'nde yapılan seçimler sonuçlandı. Çarşaf liste yöntemiyle yapılan seçimlerde 491 delegeden 448'i oy kullandı. Mevcut yönetimin ve Prof. Dr. Mehmet Raşit Tükel'in de bulunduğu Etkin Demokratik Hekimlerin listesi 11 kişilik yeni Merkez Konseyi oluştururken, en çok oyu 258 ile Raşit Tükel aldı.

Bağımsız Hekimler Birliği listesi ise en fazla 200 oy alen, Halkçı Doktorlar listesi de en yüksek oy 19 oy alabildi.

Etkin Demokratik Hekimler grubunun seçimi kazanamasıyla başkanlığına İstanbul Üniversitesi’nde geçen dönem rektör adayı olan ve halen TTB İkinci Başkanı olarak görev alan Prof. Dr. Raşit Tükel'in seçilmesi beklenen yeni merkez konseyi şöyle oluştu; Sinan Adıyaman, Hande Arpat, Sezai Berber, Ayfer Horasan, Şeyhmus Gökalp, Taner Gören, Selma Güngör, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş ve Bülent Nazım Yılmaz.

ttb
genel kurul
2016
seçim
Yorum (4)
Murat celikten
TTB ve hekimlik bu ülkede muayenehanelerin yasaklanması ve performansın getirildiği gün kaybetti. Bundan sonra "kazanmak" sözlüklerinde yoktur. Bu saatten sonra olsa olsa "elindekini koruyabilmek" vardır.
15
Cevapla
Mustafa
Demek ki; YİNE hekim odaklı uğraş yerine, marjinal siyasi partilerin gösterilerinde göreceğiz...
9
Cevapla
dr
TTB ,pratisyen hekimi hiç umursamamış ve görmezden gelmiştir.sol ideolojiye ve chp ye ise hayrandır.
8
Cevapla
Orkun
Evet Mustafa bey, size katılıyorum. Kesinlikle tabip ve tıp odaklı çalışmalar yerine siyasi ve sosyal çalışmalarda kendilerini göreceğiz. Belki büyük sivil bir kurumun böyle bir sorumluluğu da vardır ama bunların ki neredeyse tamamen siyaset. Siyaseti siyasetçilere bırakıp tabiplerle ve tababetle ilgilenmeliler, muhalif veya yandaş görünüm sergilemeden.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir