Medimagazin logo

TUS'ta ilk 10'un 5'i Cerrahpaşa ve Çapa'dan!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakülteleri’nden 5 öğrenci Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) ilk 10’da yer alarak büyük başarı gösterdi.
TUS'ta ilk 10'un 5'i Cerrahpaşa ve Çapa'dan!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen 2017 TUS sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre yapılan sıralamada 1. ve 2. de dâhil olmak üzere İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nden toplam 5 öğrenci ilk 10’da yer aldı.

Sınava giren 11 bin 908 aday arasında, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı öğrencisi İnt. Dr. Gizem Pehlivan temel ve klinik bilimlerde 1., Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı öğrencisi İnt. Dr. Ahmet Üstündağ temel ve klinik bilimlerde 2., Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı öğrencisi İnt. Dr. Hakan Ayyıldız temel bilimlerde 6., klinik bilimlerde 4, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı öğrencisi İnt. Dr. Makbule Esen Öksüzoğlu temel bilimlerde 6., klinik bilimlerde 11.; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi öğrencisi İnt. Dr. Uğur Yanç ise temel bilimlerde 9., klinik bilimlerde 14. sırada yer aldı.

tus
cerrahpaşa
çapa
Yorum (7)
mehmet ince
Beklenen sonuç.Türkiye' de 5 tane tıp fakültesi var.Çapa,Cerrahpaşa,Ege,Hacettepe ve Ankara tıp.Gerisi teferruat...
37
Cevapla
mehmet celal almaz
internlerin tus da derece yapması o fakültelerin iyi olduğunu değil öğrencilerin ameliyathanade, hasta servislerinde, polikliniklerde değil, çalışma salonlarında kütüphanelerde ders çalışabildiğini gösterir. sayın mehmet ince. senin görüşüne göre tus dersanelerinin en iyi tıp fakülteleri olması gerekir.
56
Cevapla
metin
mehmet bey de doğru söylüyor bu 5 fakülte türkiyenin en iyileri..... ama çapa ve cerrahpaşanın intern lüğü yani 6. sınıfı hastanede değil de kütüphanede geçiyor....
10
Cevapla
Sami Yıldırım
İlginç, bi ara dereceler sürekli GATA'dan çıkıyordu. Hey gidi günler....
5
Cevapla
tugrul
Anadoluda tıp fakültelerindeki intörlerin hali; 1- gündüz ve gece 4x1 pediatrideyse 12x1 kan şekeri bakar 2- idrar sondası takar 3- cbc, bio, ınr için sabahın 5'inde kalkar kan alır, yardımcı sağlık personelinden yatağı kirletme diye fırça yer 4- vizite gelmezse hocadan fırça yer 5- gebeye NST takar, gebe takibi yapar 6- polikllnikte müstahdem gibi çalışır 7-tüm servise EKG çeker 8-insaflı asistana denk gelirse cebini bırakır ihtiyaç halinde 7/24 aranır, insafsızı desk'in başına diker 9-fırsatını bulursa da ders çalışır, asla pes etmez, bilincindedir bu amansız TUS yarışının...
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir